Maastrichtnet Activiteiten RSS

Maastricht aan Zee
Een creatieve zomerweek voor kinderen tussen de 8-12 jaar
Andy Summers
A Certain Strangeness
Peter Pannekoek
Later was alles beter (Reprise)
Eenvoudig leren mediteren met Falun Dafa - Stadspark Maastricht
Mediteren - je weet dat je het eigenlijk zou moeten doen. Voor meer kalmte, innerlijke rust en een betere gezondheid. Maar het lukt je maar niet. Tot nu - ga aan de slag met de meditatiemethode Falun Dafa!
Optreden Orkest van de Nederlandse Douane en Belastingdienst op OLV-plein
Tijdens hun korte zomertoer speelt het Orkest van de Nederlandse Douane en Belastingdienst (ONDB) op dinsdag 16 juli 2019 een concert op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Met een pauze ertussen spelen zij van 12:00 tot 15:00 uur twee keer hetzelfde programma met muziek van onder meer Supertramp, André Hazes, The Beatles en het Euro Song Festival. Voorafgaand aan deze optredens brengt de Sambaband van de Douane u alvast in een zomerse sfeer. Het ONDB is een semiprofessioneel, symfonisch blaasorkest bestaande uit beroepsmusici en muzikanten werkzaam bij de Douane en andere eenheden van de Belastingdienst. Naast dienst gerelateerde optredens doen zij jaarlijks ook externe concerten , taptoe-optredens en luisteren zij landelijke evenementen op zoals de Veteranendag en de Vierdaagse van Nijmegen. Het orkest speelt een breed repertoire van klassieke werken, originele composities voor blaasorkest en moderne stukken, vaak in het gezelschap van een bekende zangeres of zanger. Chef-dirigent is Björn Bus uit Limburg.
schrit_tmacher Festival 2019 blijft boeiend tot het einde
Van dinsdag 12 maart t/m zondag 14 april 2019 stond de Euregio vijf weken lang in het teken van (inter)nationale dans uit maar liefst vijf verschillende werelddelen tijdens het internationale dansfestival schrit_tmacher just dance! Een diversiteit aan dansgezelschappen uit o.a. Engeland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Senegal, China, Israël en de Verenigde Staten stonden op de podia in Aken, Heerlen, Kerkrade en Eupen. Er waren zowel grote internationale producties als veelbelovende nieuwe ontdekkingen met een regenboog aan stijlen en thema’s te bewonderen. Het festival trok ruim 19.000 bezoekers, waarmee het een stijgende lijn laat zien ten opzichte van voorgaande edities. De organisatie kijkt terug op een succesvol festival. In 2020 vindt de 25ste jubileumeditie plaats van 3 maart t/m 5 april.
Lumière Cinema presenteert: Lumière LAB
Expertisecentrum voor filmeducatie, mediawijsheid en beeldgeletterdheid
Essential Festival in Oost-Maarland
Essential Festival wil doorgroeien naar een weekend vakantiebeleving met 20.000 bezoekers per dag. Daarbij komen genres voor breed uiteenlopende doelgroepen van jong tot oud centraal te staan. Van pop en dance tot urban. Fun, family & friends zijn de nieuwe centrale waarden van het vernieuwde concept
BRUIS festival 2019
Bruis Maastricht organiseert dit jaar een kleinere versie met drie podia en faciliteiten ingericht op 3000 bezoekers
Spelers gezocht voor Naar de Hemel Wijzen, een verhaal van vrijheid
Voel jij je wel eens alleen in je persoonlijke zoektocht naar vrijheid? Ben je volwassen en speel je graag toneel? Speel je graag mee in een voorstelling op een bijzondere locatie? Schrijf je dan nu in voor dit mooie project bij Kumulus!
Loet Gescher exposeert sieraden
Loet Gescher exposeert sieraden - in Het Werkgebouw - van 21 juli tot 06 september 2019 - zat. en zon. 12.00 - 17.00 uur of op afspraak 06 11229680 - opening zon. 21 juli 17.00 uur - www.loetgescher. nl
Deel je ideeën om 75 jaar bevrijding onvergetelijk te vieren
Limburg wil in 2019/2020 een onvergetelijke bijdrage leveren aan 75 jaar bevrijding in Nederland. Daarvoor is het Comité 75 jaar bevrijding Limburg op zoek naar ideeën.
kammermuziek concert door liefhebbers
Voorjaarsconcert
Pub Quiz Night
Iedere dinsdag avond vanaf 20:30 presenteert een van de Familia crew de quiz
Niek&Friends Quartet op Châlet d'n Observant
Easylistening jazzmuziek op het terras van Châlet d'n Observant, voorbij de ENCI, rechts. Terras met prachtig uitzicht op uniek natuurgebied. Muziek van 14.00 tot 16.30 uur. Gaat door alleen bij goed weer.
Opnieuw recordjaar Toneelgroep Maastricht
In 2018 hebben ruim 75.000 bezoekers de voorstellingen van Toneelgroep Maastricht gezien. Het toneelgezelschap onder leiding van artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans beleeft daarmee het succesvolste jaar uit zijn geschiedenis en overtreft zo het succes van 2017. Eén van de hoogtepunten was de uitverkochte King Lear in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De regiovoorstellingen Emma en Zwart water konden rekenen op grote aantallen bezoekers uit de regio. Beide premières werden bijgewoond door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven.
Yuli
Biopic gebaseerd op het leven van Carlos Acosta, een Cubaans balletfenomeen en de eerste donkere solist bij het Londense Royal Ballet. Met in de hoofdrol niemand minder dan Acosta zelf
Trio Vivente en dichter/schrijver Jacques Smeets
Beeld-poëzie-muziek
De Streken van Rembrandt
Strijktrio twee violen en een bas
IN NUANCE
Expositie met recent werk van Hugo Thomassen
Queen Of Hearts
Deens drama over een getrouwde advocate die een relatie met haar stiefzoon begint. Met een gewaagde hoofdrol voor de Deense steractrice Trine Dyrholm. Winnaar publieksprijs Sundance
De Euregio ontspoord? / L'Eurégion Déraillée?
De Euregio Ontspoord? is een tentoonstelling die die vragen stelt in een tijdperk waarin onverschrokken optimisme jegens de Euregio onverdiend lijkt.
Beethoven and Beyond
Joanna MacGregor (piano)
Breek
Natalie Baartman
Workshop striptekenen - Reis je met me mee! (8+)
Harrie Habets
Simone Lamsma takes you to America
philharmonie zuidnederland
Vreemde Eend (4+)
Het Laagland & SALLY Dansgezelschap Maastricht
Peachez
Toneelgroep Maastricht
Cold War
Intiem liefdesdrama tegen de achtergrond van de Koude Oorlog. Oogstrelende cinema van Pawel Pawlikowski (Ida)
Toneelgroep Maastricht per 1 januari van start met nieuwe artistieke leiders
Leiderschap in handen van duo Servé Hermans en Michel Sluysmans