Toneelacademie Maastricht

De Toneelacademie Maastricht is een opleidingsinstituut, opgericht in 1950, waar de volgende bacheloropleidingen worden aangeboden: Theatraal performer, Acteur, Regisseur, Docent/regisseur en Theatervormgever en Theaterkostuumontwerper. Er is ook een Master Theater opleiding met als specialisatie Regisseren of Theatervormgeven. De academie is gevestigd in een voormalig protestants weeshuis aan de Lenculenstraat en maakt onderdeel uit van de Hogeschool Zuyd.

De Toneelacademie Maastricht is meer dan een school: het is een theatercentrum met contacten en samenwerkingsverbanden in heel Europa. We werken intensief samen met onze internationale partnerscholen in Brussel, Helsinki, München, Oslo, Riga, Salzburg en Warschau.


In de laatste twee jaar van alle opleidingen zwermen de studenten uit over het hele spectrum van de theater- en filmcultuur. Met voorstellingen en projecten participeren we jaarlijks in nationale en internationale festivals. Coproducties, stages, gastdocenten, gastoptredens en tournees: het hoort allemaal bij het theaterlandschap van de Toneelacademie. Je vertelt jouw verhaal, laat zien wat je kan, groeit door in je eigen stijl.

Dat is studeren aan de Toneelacademie Maastricht: een waardevaste investering in jouw vak.

Lenculenstraat 31-33
6211 KP Maastricht
Telefoon 043-3466690
toneelacademie@hszuyd.nl