Start kaartverkoop ‘Lewieke’ van het Mestreechs Volleks Tejater

Nieuwe grote Maastrichtse musicalproductie in Theater aan het Vrijthof

Na het succes van Lomele Lies presenteert ’t Mestreechs Volleks Tejater een nieuw hartverwarmend theaterspektakel voor de hele familie. LEWIEKE! is een dialectbewerking van de musical OLIVER! en is vanaf oktober 2020 dertien keer te zien in Theater aan het Vrijthof. 

 

De musical OLIVER! is gebaseerd op de roman Oliver Twist van Charles Dickens en bevat onvergetelijke songs als As longs as he needs meConsider yourself, en Where is love? 

’t Mestreechs Volleks Tejater heeft toestemming gekregen om de musical in Maastricht op te voeren en in het ‘Mestreechs’. OLIVER! is in een onvervalst Maastrichts jasje gestoken. 

Het Victoriaanse London heeft plaats gemaakt voor het Maastricht ten tijde van Regout. Zo wordt het bekende boevenlied You’ve got to pick a pocket or two nu Dus zjiets get oet dee zjielee zjus dao.

LEWIEKE! wordt een waar spektakelstuk waar maar liefst 129 jonge talenten uit Maastricht en omgeving aan mee zullen werken.

Zij worden bijgestaan door bekende ‘kemediante’, een zingend, dansend en acterend ensemble, en een groot live orkest. LEWIEKE! wordt een onvergetelijke ‘Mestreechter aovend’ met een lach en een traan.

 

Start kaartverkoop 29 november De musical LEWIEKE! zal in het najaar 2020 maar liefst 13 keer te zien zijn in Theater aan het Vrijthof. De feestelijke première is op vrijdag 23 oktober.

Daarna zijn er voorstellingen van 24 t/m 26 oktober 2020. Een tweede reeks uitvoeringen is van vrijdag 20 t/m vrijdag 27 november 2020.

De kaartverkoop gaat op vrijdag 29 november aanstaande om 12.00 uur van start aan de UITbalie van Theater aan het Vrijthof en online (www.theateraanhetvrijthof.nl).