Archief Richard Bona & Alfredo Rodriguez ft. Pedrito Martinez - World Top Concert

De klanken van Kameroen, Cuba en New Orleans vinden elkaar in de vorm van drie bijzondere en mateloos getalenteerde muzikanten: Richard Bona, Alfredo Rodríguez en als special guest Pedrito Martinez. Daar op het kruispunt waar een aanstekelijke Kameroense joie de vivre, charmante Cubaanse klanken en een onweerstaanbare R&B groove elkaar ontmoeten ontstaat muziek van absolute wereldklasse

Het was Quincy Jones die Richard Bona en Alfredo Rodríguez samen bracht op het Montreux Jazz Festival. De connectie hield stand en resulteerde in een bijzondere samenwerking in de vorm van het in 2016 uitgebrachte ‘Raíces (Roots)’ waar Bona een onuitwisbare indruk achterlaat op het debuutalbum Tocororo van Rodríguez.

Richard Bona’s status als een bassist van het zwaarste kaliber op het wereldtoneel is geen overstatement. Hij staat bekend om het gemak waarmee hij zijn publiek, groot en klein, van de eerste tot de laatste noot, weet aan te grijpen en te inspireren met zijn hartverwarmende uitstraling, zijn wervelende virtuositeit en het gemak waarmee hij schakelt tussen genres. Zijn bijnaam “the Sting of Africa” is dan ook niet verwonderlijk. Zijn muziek laat zich omschrijven als totale vrijheid. Het podium deelde hij eerder met grote namen als Pat Metheny, George Benson, Quincy Jones en Mike Stern.

In Alfredo Rodriguez vond hij zijn nieuwste samenwerking, die gevoed werd door hun gedeelde passie voor Cubaanse muziek. De jonge, in Havana geboren jazzpianist en componist, mag zich nu al scharen onder Cuba’s beste muzikanten.

Percussionist Pedrito Martinez maakt deze sterren-lineup compleet. Martinez wordt alom gezien als een van de meest prominente percussionisten binnen Latin en jazz. Hij speelde o.a. met Eric Clapton, Wynton Marsalis, Paul Simon, Bruce Springsteen, Chucho Valdez, Sting e.v.a.