Archief GEANNULEERD - Mariska van Kolck, Tony Neef, Julia Berendse e.a - Haal het doek maar op

Een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Een meeslepend verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop

In Haal Het Doek Maar Op - van Appelscha tot Zierikzee staan populaire Nederlandstalige nummers uit met name de jaren zestig en zeventig centraal. Zangeres Lonneke Rimini en conferencier Rolf Molenaar ‘ontmoeten’ elkaar na lange tijd weer op een begrafenis en gaan terug in de tijd. En toch ook weer niet. In een weemoedige schets volgen we een groepje schnabbelartiesten die gezamenlijk door het land trekken, van feestzaal naar buurthuis. En uiteindelijk naar de televisiestudio’s. We zijn getuige van de dingen die voorbij gaan, dromen die bedrog zijn, eindeloze busritten, onderlinge confrontaties, top en flop. Soms lijkt het heel even of we de personages kennen, al was het maar door de liedjes die ze brengen, want er komen meer dan veertig Nederlandstalige evergreens voorbij.

Soms lijkt het heel duidelijk over wie al die mooie, gekke en stoute verhalen gaan. Met SpiegelbeeldRitme van de regenTelkens weerSammySophietjeBrandend zand en vele andere hits. Met in de hoofdrollen Mariska van Kolck (Op Hoop van Zegen) en Tony Neef (Sonneveld). Musical Award-winnaar Dick van den Heuvel (Was getekend, Annie M.G.) schrijft het script. Paul van Ewijk (Evita) regisseert.

 

Fotografie: Roy Beukser | Videografie: CamJong M