Quartier Geleen

Cultuurwarenhuis in centrum Geleen

Quartier Geleen projecten werken aan: kunst, cultuur, muziek, extra beleving, innovatieve bedrijvigheid en community building in het centrum van Geleen. In ons concept staan samenwerking, (her)ontdekken en uitdragen DNA Geleen met inwoners/klanten, organiseren van beleving (activiteiten en uitstraling), vernieuwing en vestiging van nieuwe bedrijvigheid centraal. Daarbij zullen we veel andere personen, bedrijven en organisaties betrekken.

Cultuurwarenhuis Quartier Geleen
Een kunst-, design-, muziek- en activiteitenpodium. Eventueel verdeeld over meerdere panden en met de wens te groeien tot ongeveer 800 m2 groot.
Ons voorbeeld is het tijdelijke Kunstwarenhuis VenD dat wij tijdens WMC in Kerkrade organiseerden in oude V&D. Exposities, verkoop, workshops en optredens door meer dan 200 (amateur) kunstenaars/ambachtslieden en enkele honderden muzikanten. Overigens worden de muziekevenementen alleen gebruikt om bezoekers te trekken voor de kunstenaars/ambachtslieden en de binnenstad. Er ontstaat nadrukkelijk geen apart structureel muziekpodium. Het Cultuurwarenhuis in Geleen stimuleert ook vestiging van kunstenaars, designers en ambachtslieden als zelfstandige bedrijven in leegstaande panden in Geleen. Geschikte kandidaten worden begeleid, doorgeleid en blijvend gecoacht. Een gebouw dat dienst doet als accu voor de binnenstad. Een gebouw waar steeds weer en steeds meer energie uitkomt. Er wordt gezorgd voor een Quartier Geleen route.

Quartier Geleen is een project van de Coöperatie K-oöp U.A. en velen anderen.

Markt 98
6161GN Geleen
Telefoon 0653564366
quartiergeleen@femmeculturel.nl
Postadres
Cooperatie K-oop, bouwbergstraat 86
6451GR Schinveld

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.