Archief Sophie Hunger

Zwitserse singer-songwriter Sophie Hunger komt naar Poppodium Volt!

Sophie Hunger is een Zwitserse singer-songwriter die is opgegroeid in Engeland, Zwitserland en Duitsland. Debuutalbum Monday's Ghost (2008) kwam op #1 binnen bij de Zwitserse charts en ook de daaropvolgende albums 1983 (2010) en The Danger of Light (2012) werden met lovende kritieken ontvangen door de Europese pers. Met succesvolle tours door Europa en de VS werd ze in 2010 de eerste Zwitserse kunstenaar die ooit op het Glastonbury Festival speelde.

In 2011 won Hunger de Zwitserse prijs en de Prix de la Création Musicale in Frankrijk. In 2012 organiseerde ze met succes het solo optreden Bob Dylan - Be Part of My Dream in de Cité de la Musique Paris en op het Montreal Jazzfestival in Canada. In 2013 bracht Hunger haar live-album The Rules of Fire uit, met een fictieve documentaire van de Franse regisseur Jeremia. Sophie Hunger heeft sindsdien wereldwijd meer dan 250.000 albums verkocht.
Eind 2014 tekent Sophie Hunger bij het Britse platenlabel Caroline en kondigt de release aan van haar vierde studioalbum SUPERMOON (2015). Het album werd opgenomen in Brussel en San Francisco. Het werd geproduceerd door Sophie Hunger in samenwerking met John Vanderslice en gemixt door Mark Lawson. Andere projecten in 2015 waren het schrijven van de partituur voor de Franse animatiefilm Ma vie de Courgette en haar deelname aan Wiebo (geregisseerd door Philippe Decouflé) voor het opening seizoen van de Philharmonie de Paris in maart.

Support: Dewey
De in London gevestigde Dewey is een veelzijdige artiest die klaar is om haar nieuwste materiaal ten gehore te brengen. Van dit opvallende nieuwe talent kun je vocale en instrumentale experimenten verwachten. Zoals co-manager Pierre Hall van het peedy Wunderground label zegt: "Every time I listen it reveals something new. Like peeling back layer after layer. [...] For me, Dewey perfectly encapsulates that moment between being asleep and dreaming. Kind of half-remembered, but almost too far away to grasp, just out of reach.”

Odasingel 88
6131 GZ Sittard
Telefoon 046 - 400 73 53
info@poppodium-volt.nl