Archief RVP records label night

RVPrecords is een Nederlands/Limburgs platenlabel opgericht in 2012 voornamelijk gebaseerd op rock en metal.

Op 18 maart zullen 3 bands van het label zich presenteren:

Nem-Q (Nederweert)

Nem-Q is een progressieve rock/metal band uit Nederweert, opgericht in 2004. Vanaf 2014 is er hard gewerkt aan een opvolger van het zeer goed ontvangen album ‘301.81’. Met een bezettingswissel op de bas heeft het geluid van de band wederom een lichte koerswijziging ondergaan. De nummers op de nieuwe EP ‘Subduction Zone’ staan weer dichter bij de band en zijn persoonlijker dan het voorgaande (concept)album.

We Fall Slowly (Emmen)

We Fall Slowly speelt harde, maar melodieuze muziek, die is ontstaan uit een mix van alternatieve rock uit de jaren ’90 en een flinke dosis indie/emo uit de jaren ’00. Doordrenkt met melancholie, wanhoop en een sprankje hoop. De band is geïnspireerd door bands als Deftones, 30 Seconds To Mars en Face Tomorrow. We Fall Slowly staat bekend om zijn energieke live-act, dynamisch sterke composities.

Phoenix’Ashes (Heerlen)

Met de perfecte mix van melodie, catchy hooks en bruutheid, explodeert Phoenix’Ashes op het podium tot een voortstuwende massa van geluid. Deze post-hardcore formatie uit het zuiden van het land weet elke keer weer de druppels van het plafond te spelen en de podia te vullen met hun positieve energie. Onder inspiratiebronnen horen bands als Funeral For A Friend, Thrice, Boysetsfire en Alexisonfire. Phoenix’Ashes deinst er daarnaast niet voor terug invloeden van andere genres door hun muziek te weven.