Nieuwe President voor Sittardse Philharmonie

Breng naast een bezoekje aan de winkels ook eens een bezoek aan de galerie en laat je verwonderen over de prachtige stadsgezichten en landschappen van Erik-Jan Vaandering, de kleurrijke glassculpturen van Louis La Rooy of de abstracte en ruwe schilderijen van Wim Beek.

Maurice Groten kan tevreden terug kijken op zijn Presidentsperiode waarbij hij zijn managementervaring in het bedrijfsleven optimaal benut heeft om sturing te geven aan de toekomst van het Sittards muziekgezelschap. Hoogtepunten van zijn Presidentschap waren de concertreis naar het Oostenrijkse Seeboden in 2012, het drie-daagse jubileumweekend ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de Philharmonie en het benefietconcert in de stadsschouwburg in Sittard voor de stichting ‘Make-a-Wish’ in 2015. Onder het voorzitterschap van Maurice Groten organiseerde de Philharmonie tevens verschillende (theater)concerten in samenwerking met onder andere dialectvereniging Veldeke, Gé Reinders en mannenkoor Mignon. Tot slot nam de harmonie en het slagwerkensemble aan drie muziekconcoursen deel in zijn voorzittersperiode.

Zijn opvolger Paul Paques is geen onbekende in de Sittardse muziekwereld. Tot aan het begin van de negentiger jaren bespeelde hij de klarinet en de saxofoon bij achtereenvolgens de kapel ‘Gank oet de waeg’, de Philharmonie en de Aubelband. In het dagelijks leven is Paul Paques actief in de regionale apothekerswereld. Zo was hij als eigenaar verbonden aan de apotheken in de Baandert en Overhoven-Hoogveld en is hij nog steeds betrokken bij de transmurale apotheek in het gebouw van Zuyderland en als bestuurder actief binnen de Samenwerkende Apotheken Maasland BV. ‘De Phil staat al 130 jaar voor muzikale kwaliteit, saamhorigheidsgevoel en vriendschap. Geweldig, zo’n harmonie die -midden in onze mooie stad-  zoveel verschillende mensen, van jong tot oud, verenigt. Onder die Phil-familie, daar zet ik de komende jaren graag mijn schouders onder’, blikt Paul Paques alvast vooruit op zijn presidentschap bij de Philharmonie Sittard.