Mark Schmets keert terug op oude nest

Met ingang van komend seizoen 2016-2017 is Mark Schmetz de nieuwe trainer/coach van het vlaggenschip van OCI Nitrogen-LIONS. Hij is afkomstig van KRAS/Volendam, waar hij vanaf 2012 werkzaam was. Bij OCI-LIONS is hij de opvolger van Monique Tijsterman en tekent hij een contract voor 1 jaar met een optie voor nog een jaar.

Met de 39e-jarige Mark Schmetz haalt OCI Nitrogen-LIONS een oude bekende terug naar Sittard-Geleen. Mark maakte in 1993 zijn debuut in de Nederlandse Eredivisie bij het Geleense Hirschmann/V&L, waarmee hij in 1994 de Nationale Beker won. In 1998 vertrok hij naar Duitsland, waar hij onder andere voor topclubs als TUSEM Essen en TBV Lemgo speelde. In de 14 jaar dat hij als speler actief was in Duitsland (waarvan 9 jaar in de 1. Bundesliga), won hij tweemaal de EHF-Cup. 

Voor het Nederlands Team speelde hij 103 wedstrijden in 17 jaar als international, en was hij 8 jaar lang aanvoerder.

Zijn trainersloopbaan begon in 2011 als bondscoach van het Nederlands team, en in 2012 werd hij daarnaast coach van KRAS/Volendam dat net als LIONS uitkomt in de Nederlandse Eredivisie en in de BENE-League. Met KRAS/Volendam werd hij in 2013 Landskampioen, won hij tweemaal de Nationale Beker en tweemaal de Supercup. In 2014 behaalde Mark Schmetz als een van de eerste Nederlandse coaches het EHF Master Coach diploma, de hoogste trainerslicentie binnen de Europese Handbalbond.

Met Mark Schmetz hoopt OCI-LIONS verder te gaan op de weg die twee jaar geleden werd ingeslagen, en die tot nu toe zeer succesvol blijkt te zijn. Waar er veel verhalen zijn over succesvolle mensen die deze regio verlaten voor de Randstad, is dit een verhaal van een succesvol persoon die vanuit de Randstad terugkeert naar de Westelijke Mijnstreek.
Mark Schmetz is een jonge ambitieuze trainer/coach die perfect past binnen OCI Nitrogen-LIONS en binding met de regio heeft. Het bestuur van OCI-LIONS ziet in Mark een tactisch sterke coach die leiderschap uitstraalt en de ontwikkeling van spelers voorop stelt. Wat Mark tekent, is dat hij niet alleen geïnteresseerd is in de handbaltalenten van zijn spelers, maar ook zeer betrokken is bij de mens achter de speler; iets wat zal bijdragen aan de totale ontwikkeling van zowel speler en team.

Wij verwelkomen Mark Schmetz binnen de LIONS-familie en wensen hem een prettig en vooral succesvol seizoen toe!