Archief GEANNULEERD - Cursus Van blad zingen

De noten in de partituur beter begrijpen? En vlot kunnen zingen wat er staat? Voor de derde keer wordt de cursus Van blad zingen voor koorzangers georganiseerd. Gedurende 6 weken worden de nodige vaardigheden getraind.

Al zingende maken we ons de algemene muziekleer eigen en doen we gezamenlijke zang- en leesoefeningen. De cursus start eind januari. Bij de cursus is een werkboek inbegrepen met theoretische uitleg en wekelijkse oefeningen. De cursus is geschikt voor iedereen die zijn leesvaardigheid van het notenschrift wil vergroten en zal koorzangers helpen hun partituur gemakkelijker in te studeren. (Amateur)dirigenten die hun solfège-vaardigheden willen aanscherpen zijn uiteraard ook van harte welkom. Enige voorkennis van het notenschrift is wel gewenst.

De volgende onderdelen zullen aan bod komen:

  • algemene muziekleer: de elementaire muziektheorie zullen we ons vooral zingende eigen maken
  • uitvoeren van genoteerde ritmes
  • het zingen van éénstemmige en meerstemmige oefeningen en uiteindelijk (bescheiden) koorstukken
  • aandacht voor zangtechniek, stemvorming en tekst

De cursus bestaat in totaal uit 6 lessen (twee lesuren per week) gegeven in groepsverband (max. 5-6 personen). De kosten bedragen €110,00 (exclusief BTW) per persoon, inclusief al het lesmateriaal en heerlijke koffie en thee van Kaldi Maastricht.

De cursus wordt gegeven door Nick Goudkuil, professioneel musicus en gediplomeerd muziekdocent (hoofdvak Theorie der Muziek, Conservatorium Maastricht, studerend hoofdvak orgel & improvisatie Conservatorium Luik).

Deze cursus is momenteel vol voor de groep op dinsdagochtend. Vanaf mei zal een groep op woensdagavond starten.

Wanneer: dinsdag van 10-12 uur, start 21 april
Locatie: Kaldi Maastricht (Wyckerbrugstraat 40)

Er is plaats voor maximaal 5-6 personen.
Totaalprijs incl. 21% BTW: €133,10

 www.muzieklesmaastricht.nl/cursus

 

_____________________________________________________________________

Omdat iedereen momenteel zijn steentje moet bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus heeft het de nadrukkelijke voorkeur lessen op afstand te volgen. Zo beschermen we onze medemensen en kunnen we van muziek blijven genieten op verantwoorde wijze!

Het is mogelijk de individuele lessen piano, orgel of muziektheorie op afstand te volgen. Dat verloopt via een videoverbinding via internet en die is heel eenvoudig te realiseren. Verder verloopt de les hetzelfde als een gewone muziekles. Het enige wat voor les op afstand noodzakelijk is, is het volgende:

1.       Een goede internetverbinding

2.       Een smartphone of en computer/laptop met webcam

3.       Eén van de volgende apps: Whatsapp, Skype of Zoom

4.       Een muziekinstrument (piano, orgel of keyboard)

Ruim voor het begin van de les testen we de verbinding, zodat dat tijdens de les helemaal in orde is.

Voor de lessen piano en orgel is het meestal het beste de camera/webcam te richten op het klavier. Voor de lessen muziektheorie wisselt dit vaker. Videolessen kunnen tevens een uitstekende oplossing zijn voor mensen die ver van Maastricht wonen en niet al te vaak kunnen komen.

Lessen zijn in principe gewoon van uit ieder land te volgen, mits er een goede internetverbinding is. Mocht je hulp nodig hebben bij het instellen van je videoverbinding, dan help ik je graag!

Voor vragen: info@muziektheoriemaastricht.nl

https://muzieklesmaastricht.nl/les-op-afstand/