Persbericht Popsport 2017

Inschrijven voor Popsport 2017 weer mogelijk!

Jonge popmuzikanten uit Limburg kunnen zich opgeven voor het nieuwe seizoen van Popsport!
Begin 2017 wordt het startschot gegeven voor een nieuwe editie van Popsport Limburg; dé muzikale uitdaging voor jonge ambitieuze, bands, singer-songwriters, hiphop acts en DJ/producers. Tijdens dit educatieve traject biedt Popsport Limburg de mogelijkheid om artiesten een carrière- boost te geven met behulp van workshops van professionals uit de muziekindustrie. Limburgse popacts in de leeftijd tussen 12 en 20 jaar oud kunnen zich tot 1 december a.s. inschrijven.
Stichting Popmuziek Limburg, de provinciale popkoepel waar Popsport ooit ontstaan is en sindsdien jaarlijks Popsport Limburg organiseert, is enorm trots op het project waarin deelnemers de kans krijgen zich te ontwikkelen en te profileren binnen de popsector.
Gedurende enkele maanden volgen deelnemers diverse muzikale en zakelijk gerelateerde workshops van professionals uit de popsector, zoals programmeurs van poppodia en festivals, boekingskantoren, A&R managers en ervaren muzikanten.

De jonge deelnemers bepalen zelf welke workshops ze willen afnemen en met welke docent ze willen werken. Hierdoor worden ze bewust gemaakt van hun eigen kracht en de kansen die er liggen in de popsector. Ze leren om zelf keuzes te maken die bijdragen aan de ontplooiing van hun carrière.
Drie professionele coaches uit het Limburgse popveld houden de ontwikkeling van deelnemers tijdens het hele traject zorgvuldig in de gaten.
Dit gebeurt door het bekijken van de evaluatieverslagen van de deelnemers, de zichtbaarheid op internet, de bedrijvigheid in het Popsport Network op de Popsport website, tussentijdse bijeenkomsten en de live presentatie tijdens diverse provinciale Popsport showcases.

Popsport Limburg is een initiatief van Stichting Popmuziek Limburg en in 2004 voor het eerst georganiseerd in Limburg. Nu, elf jaar later, is Popsport een landelijk project waarbij de ontwikkeling en groei van de deelnemende acts centraal staat. Iedere deelnemende provincie vaardigt, na het provinciale traject, een act af die tijdens de landelijke finale in Melkweg Amsterdam de strijd aangaat met de winnaars van andere provincies. Succesverhalen van Popsport zijn acts als DeWolff, Hunting the Robot en As Enemies Arise.

Dus: ben je tussen de 12 en 20 jaar, speel je in een band, heb je een hiphop act, ben je singer- songwriter of DJ? Schrijf je dan in voor Popsport 2017, alles kan en alles mag! Meer info & inschrijven: www.Popsport.nl