Finale Popsport in de Nieuwe Nor

Zaterdag 28 mei 2016 organiseert Stichting Popmuziek Limburg de eind showcase van het talentontwikkelingsprogramma Popsport in Poppodium Nieuwe NOR te Heerlen. Tijdens deze presentatie wordt het publiek getrakteerd op optredens van de meest jonge en talentvolle popacts die onze provincie op dit moment rijk is.

Uiteindelijk bepalen drie professionele coaches welke act gedurende de afgelopen maanden de meeste ontwikkeling heeft doorgemaakt en doorgaat naar het landelijke traject van Popsport. De deuren gaan open om 20:00 uur, kaartjes zijn in de voorverkoop á €5,- verkrijgbaar via de deelnemers en op de avond zelf á €7,50 aan de dagkassa. 

Popsport is ontwikkeld door Stichting Popmuziek Limburg en in 2004 voor het eerst georganiseerd in Limburg, inmiddels is het project uitgegroeid tot een landelijk initiatief. Tijdens Popsport krijgen jonge talentvolle muzikanten en popacts een kijkje in de keuken van de popsector, teneinde ze sneller wegwijs te maken en te investeren in hun ontwikkeling. Gedurende enkele maanden kunnen de deelnemers diverse muzikale en zakelijke workshops volgen van professionals uit de popsector, waaronder programmeurs van pop podia en festivals, boekers, A&R managers en ervaren muzikanten. De deelnemers bepalen zelf welke workshops ze willen afnemen en met welke docent ze het liefste willen werken. Hierdoor wil de organisatie de deelnemers leren om zelf keuzes te maken en ze bewust maken van hun eigen kracht en de kansen die er liggen in de popsector. 

Begin januari dit jaar startten A Minor Problem (Heerlen), Curious Kid (Maastricht), Daemonos (Grevenbricht), DJ Diego (Ospel), Elle Hollis (Brunssum), Mick Mazoo (Geleen), Newborn Lunatics (Maastricht), Second Volume (Hoensbroek) en Solid Gear (Geleen) aan het traject en gezamenlijk hebben meer dan zestig workshops gevolgd. Daarnaast ondergingen ze allemaal een professionele fotoshoot van popfotograaf Vera Dauwerse en namen ze voor het eerst een demo op in een professionele studio. De deelnemers werden gescout door Limburgse programmeurs van poppodia tijdens o.a. regionale popwedstrijden en de landelijke wedstrijd Kunstbende.


Tijdens de eindpresentatie op zaterdag 28 mei geven alle deelnemers een optreden waarbij ze alle opgedane kennis nog één keer live aan het publiek en aan de coaches kunnen laten zien. Aan het eind van de avond maken de coaches, Eefje van Meer (MADI), Tirsa Creusen (Buro Pinkpop) en Sean Verstraelen (De Muzikantine/Buro Bram), bekend welke act doorgaat naar het landelijke traject van Popsport. Tijdens dit landelijke traject ontmoet de Limburgse winnaar de deelnemers uit andere provincies, krijgt de winnaar nog meer coaching en gaan ze een dag naar Kytopia in Utrecht.


Kaarten zijn in de voorverkoop alleen verkrijgbaar via de deelnemende acts voor €5,- per stuk, aan de dagkassa kosten ze €7,50. Voor meer informatie over Popsport en de deelnemers, zie www.popsport.nl.

Foto: A Minor Problem door Vera Dauwes