Leren muziek spelen

Leer een blaasinstrument of een slagwerkinstrument spelen bij harmonie St. Petrus en Paulus.

Naar muziek luisteren geeft veel mensen vreugde en plezier. Zelf muziek maken geeft nog meer voldoening. Als je muziek wilt gaan spelen, kun je daar het beste vroeg mee beginnen. Jong geleerd is immers oud gedaan. Bij harmonie St. Petrus en Paulus oftewel de 'Greune vaan Wolder' heb je de kans om samen met anderen een instrument te leren spelen. Dat kan een blaasinstrument zijn, zoals een klarinet, saxofoon of trompet. Het kan ook een slaginstrument zijn, zoals een drumstel, vibrafoon of een kleine trom.

Kun je al noten lezen, dan kun je starten met een blaasinstrument of slagwerkinstrument naar keuze. In sommige gevallen kun je ook starten zonder dat je noten kunt lezen. Je hoeft geen instrument aan te schaffen of te huren, je krijgt vrijwel altijd een instrument in bruikleen van de harmonie.

De lessen worden gegeven door uitstekende leraren. Dit kunnen zowel leraren van de harmonie zelf zijn als leraren van Kumulus, het centrum voor de kunsten van de gemeente Maastricht. Al heel snel nadat je gestart bent met het muziekinstrument ga je muziek maken in de samenspeelgroep. Samen met anderen muziek maken is tenslotte leuker dan alleen spelen.

Kosten: kosten van de HAFA opleiding (prijsniveau 2015/2016) €375,- per jaar voor 20 minuten per week. Een instrument bespelen via een harmonie is altijd goedkoper dan wanneer je dat op eigen houtje moet doen. De lestijden worden in overleg met de leraren afgesproken.

Voor meer informatie, www.hppwolder.nl

Interesse?
Als je interesse hebt, meld je dan aan bij één van de leden van de commissie Opleidingen:
Marjorie Nelissen tel. 043-3437111
Ruud Withofs tel. 043-3435708

Tongerseweg 336
Maastricht
Telefoon 043-3472336
post@hppwolder.nl