Archief Sint Joep

Grootste & gezelligste jaarmarkt van Nederland.

De jaarlijkse Sint Joepmarkt zal zaterdag 19 maart van 8.00-18.00 uur weer veel bezoekers trekken. Op zoek naar unieke standwerkers, leuke kraampjes en de beste koopjes op de grootste jaarmarkt van Nederland. Met maar liefst vijf kilometer kramen door de hele binnenstad van Sittard is het gezelligheid ten top.

Tekst: InSittardGeleen.nl – Beeld: beeldbank gemeente Sittard-Geleen.

Marktkooplui, standwerkers, venters, artiesten, het oud Hollandse orgel, alles is van de partij. Tienduizenden bezoekers komen vanuit de hele regio en ver daarbuiten een bezoek brengen aan deze jaarmarkt, waarin een bonte verzameling van producten aan de man wordt gebracht. De jaarlijkse St. Joep Markt is een evenement dat je niet mag missen!

De markt is al meer dan 200 jaar een geliefde markt en is de eerste jaarmarkt in het jaar, maar ook de grootste in Nederland. Meer dan vijf kilometer kramen rijgen zich aaneen door de binnenstad van Sittard. Daarom is de Sint Joep ook bij marktkooplieden een geliefde markt. Ook uit Duitsland en België komen ieder jaar weer duizenden liefhebbers en bezoekers af op dit evenement. De markt begint om 8.00 uur en duurt tot 18.00 uur.