Archief Koningsdag in Sittard

Een bijzonder feestelijk programma in Sittard dit jaar!

Sittard-centrum
Ook een bijzonder feestelijk programma in Sittard dit jaar.
Van 10.00 tot 17.00 uur vindt op Putstraat en Paardestraat de jaarlijkse Kindervrijmarkt en sjachermarkt plaats.
Van 11.00 tot 17.00 uur vindt op de Paardestraat en Oude Markt tevens een kunstmarkt plaats.
Om 11.00 uur wordt in de St. Petruskerk een Oecumenische gebedsdienst gehouden ter ere van de gedecoreerden. Aansluitend verzorgt Stadsschutterij St. Rosa een feestelijke stoet samen met de gedecoreerden, Sittards Mannenkoor Si-Tard en de Philharmonie door het centrum van Sittard naar de Oude Markt, waar bij de Basiliek, tegenover het Mariapark, de vlag wordt gehesen. Aansluitend is er een ontvangst van alle gedecoreerden in het Mariapark.
Van 13.00 tot 17.00 uur is er op diverse podia in de binnenstad een gevarieerd muziekprogramma.

Sittard-Kemperkoul
Tussen 10.30 en 17.00 uur zijn er diverse kinderactiviteiten in en om het Multifunctioneel Centrum in de Romeinenstraat in buurt Kemperkoul.

Sittard-Overhoven
Traditioneel vindt in Overhoven 's ochtends tussen 11.00 en 13.00 uur een optocht door de wijk plaats met versierde fietsen. Op de speelplaats van basisschool Overhoven valt van alles te beleven, zoals een spellencircuit, kinderrommelmarkt, ballonnenclown, springkussens, schmink, tombola, etc.

Sittard-Stadspark
Voor de 19e keer vindt in het monumentale Sittardse stadspark van 10.00 tot 18.00 uur het Parkfestival plaats met tal van activiteiten en optredens van diverse bands, waaronder Madien - voor de laatste keer helaas - Juicy Lucy.
Meer info over het Parkfestival: http://uitsittardgeleen.nl/profielen/parkfestival
Bron foto: http://sittard-geleen.nieuws.nl/