Live: Head On & Bed Bunker (FR)

De vijfkoppige Franse band Head On laat zijn gespannen garagerock door de moerassen kruipen van de productieve en getalenteerde scene van de Franse stad Rennes.

Head On
De vijfkoppige Franse band Head On laat zijn gespannen garagerock door de moerassen kruipen van de productieve en getalenteerde scene van de Franse stad Rennes. De naam Head On is een dubbel eerbetoon aan zowel de film van Fatih Akin en de niet minder krachtige titel van Iggy & The Stooges. Ergens tussen de gehaaste garage-punk van de Oblivians en de swamp-rock van de Australische meesters Beasts of Bourbon, daagt Head On de demonen uit van de gestoorde blues van Captain Beefheart. Sinds 2009 overheerst de band de Franse rock 'n' roll scène: meer dan 200 concerten, vier Europese tournees, prestigieuze festivals, en tevens twee albums en een handvol singles op het Franse label Beast Records. In april komt hun derde album "Woman on a wall" uit: het album werd live opgenomen en klinkt als de live-optredens van de groep: direct, frontaal, intens!

Bed Bunker
Na meer dan 65 concerten in Frankrijk, speelt het Frans duo Bed Bunker voor de eerste keer in Nederland. Verplichte kost voor liefhebbers van Mudhoney, the Scientists en Alan Vega. Hun eerste album is uitgebracht in 2014 bij het uitmuntende label Beast Records, en het tweede album komt in juni 2016 uit. De band bestaat uit Franck Witch (zang, gitaar en tevens drummer van Head On) en JB Polidoro (gitaar), vergezeld van toetsenbord en drum machines

Dj John
John neemt ons deze avond mee op een reis door de alternatieve platenkast met ruige, swingende punkrock en aanverwante stijlen!