Three Identical Strangers

Tim Wardle's veelgeprezen documentaire Three Identical Strangers is het meest verbazingwekkende, ongelooflijke, opmerkelijke, waargebeurde verhaal ooit verteld. Lees verder...

Stel je voor dat je op een dag over straat loopt en jezelf tegenkomt. Een tweelingbroer of -zus die je niet kende. Die bizarre ontmoeting haalt de krant en een dag later meldt een derde zich. Voilà. Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van de Amerikaanse Bobby, Eddy en David. Op hun negentiende komen ze erachter dat ze een drieling zijn. Gescheiden bij de geboorte en door drie verschillende families geadopteerd.

Hun adembenemende feelgood-verhaal wordt onmiddellijk een wereldwijde sensatie die roem en faam met zich meebrengt. Ze gaan van talkshow naar talkshow, ze worden overal voor uitgenodigd, zijn even te zien naast Madonna in de film Desperately Seeking Susan (foto beneden) en de broers starten gezamenlijk een restaurant dat snel uitgroeit tot een van dé hotspots in het New York van de jaren tachtig.Maar achter deze sprookjesreünie zit ook een duistere kant die gaandeweg een onvoorstelbaar geheim blootlegt. Een geheim dat niet alleen hen treft maar ook hun families en een heel netwerk van betrokkenen. Want hoe kan het dat ze niet wisten van elkaars bestaan? Sterker nog: ook hun 'ouders' wisten niet van het bestaan van de twee broers van 'hun' kind. Hoe is dat mogelijk? Waarom zijn ze een paar maanden na geboorte van elkaar gescheiden? Waar is hun echte moeder? Zijn er meerdere drielingen/tweelingen met wie dit is gebeurd? Kleine spoiler: ja.

Three Identical Strangers is een constante aaneenschakeling van openvallende-mond-momenten. Net als je denkt: gekker dan dit wordt het niet, wordt het gekker. En dus even ter herinnering: dit is een documentaire, een waargebeurd verhaal. Three Identical Strangers is een film die bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.

Filmhuis De Domijnen

vr 21 jun 2019 16:15 Ticket € 8,50
zo 23 jun 2019 16:30 Ticket € 8,50
wo 26 jun 2019 20:00 Ticket € 8,50
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl
Ligne 3
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995533
film@dedomijnen.nl