Francis van Broekhuizen & Gregor Bak

Concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen

Francis van Broekhuizen is een van de bekendste operazangeressen van Nederland. Zang heeft in haar persoonlijke leven een heel belangrijke rol gespeeld. En ze is een vurig pleitbezorger van de schoonheid en de heilzame werking van klassieke muziek.

Francis beschikt over enorme kennis van de muziekgeschiedenis en vertelt daar graag over op de haar kenmerkende directe, droogkomische toon. Vanuit die bevlogenheid komt Francis nu met haar eigen theaterrecital onder de veelzeggende titel Bij twijfel hard zingen. De voorstelling is concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen.

Francis neemt haar publiek mee op reis en zingt haar favoriete aria’s en liederen. Ook vertelt ze waarom die muziek haar zo raakt en welke rol die in haar persoonlijke leven speelt. Ze stamt uit een familie waarin men zich al generaties lang met muziek bezighoudt. Zelf merkte Francis dat er in moeilijke bepalende fases in haar leven maar één ding op zat, gehoor geven aan haar levensmotto: bij twijfel, hard zingen.
Over Francis van Broekhuizen
Francis van Broekhuizen is een van de best ingevoerde en technisch begaafdste zangeressen van Nederland. Daarnaast is ze in staat om klassieke muziek voor een groot publiek aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien zong ze rollen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga, De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Op Radio 4 heeft ze een veelbeluisterde column in het ochtendprogramma van Margriet Vroomans.

“De ideale clown.” - Karel de Rooij
“Een droom.” - Kees van Kooten
Over Gregor Bak
Gregor Bak studeerde piano en muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Met Cor Bakker en combo werkt hij samen in het programma Bakker, Bak & Friends. Hij presenteerde televisieprogramma’s bij de NCRV (onder andere Zo Vader, Zo Zoon).

Credits
Zang: Francis van Broekhuizen
Piano: Gregor Bak | bij enkele concerten: Femke de GraafSchouwburg De Domijnen

wo 09 okt 2019 20:15 Ticket € 22.50
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl
Mgr. Claessensstraat 2
6131 AJ Sittard
Telefoon 046-4524400
uitbalie@dedomijnen.nl