Barockfestival Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Gepassioneerde klarinettisten zorgen voor muzikaal spektakel

De vier heren van Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) brengen in dit Barockfestival een gevarieerd programma van Vivaldi tot Gershwin. Zij laten horen en zien waarom zij al zes jaar lang een geliefd ensemble zijn op de Nederlandse muziekpodia.

Programma Barockfestival NAKK
J.S. Bach - Aria uit de Goldbervariaties en tussen de anderen stukken door variatie 1, 7, 10, 14, 27
G. Gershwin - Cuban Overture
A. Dvorak - Largo uit de 9e symfonie
S .Reich - New York Counterpoint
A. Vivaldi - Concert voor luit in D Groot R.V. 93
A. Dvorak - Scherzo uit de 9e symfonie
A. Dvorak - (Trad.) Go down Mozes
B. Goodman - Let's dance

Pauzedrankje
Dit concert is inclusief pauzedrankje.
Over Het NAKK
Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs en Jesse Faber. Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. In 2017 presenteerde zij hun debuut cd Ode aan Amsterdam in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. Daarnaast was het ensemble medeverantwoordelijk voor de totstandkoming en de organisatie van het succesvolle Nederlands Klarinetfestival in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Bimhuis. Een festival waar de klarinet in al zijn hoedanigheden, voor alle leeftijden en in alle mogelijke muziekstijlen te zien en te horen was. Allemaal pijlers van het NAKK.

Ook internationaal is het NAKK actief. Het ensemble maakte tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur zoals Bulgarije, Portugal en Brazilië. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in de diverse gevarieerde programma’s. Muziek bij iedereen brengen is hetgeen waarin het NAKK het sterkst is: zo verraste het ensemble nietsvermoedende passagiers van de Amsterdamse tram 3. Lange rijen automobilisten konden genieten van een kort file-concert voor de open brug op de A1 bij Muiderberg. En nu staan ze dus bij ons bij het Barockfestival in de St. Michielskerk.

Het NAKK is altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weet het ensemble al snel de harten van het publiek te veroveren!

Kijk voor meer info over Het NAKK op hun website en hun Facebookpagina.

Meer Barockfestivalconcerten:
wo 19 juni Openingsconcert markt o.l.v. Cesar Zuiderwijk
vr 21 juni: AD MOSAM Motettenconcert
za 22 juni: Presentatieconcert Masterclass olv Maarten Engeltjes
za 22 juni: FUSE
za 22 juni: Concerten Tuinenroute
za 22 juni: Hans DulferJazzband
zo 23 juni: Lunchconcert Kasteel Limbricht
zo 23 juni: AD MOSAM met Vivaldi's Vier Jaargetijden

De Domijnen

do 20 jun 2019 20:00 Ticket € 22.50
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl