Cultuurwarenhuis Quartier Geleen

Vanaf april gaat in Geleen cultuurwarenhuis Quartier Geleen van start. Het is een kunst-, design-, muziek- en activiteitenpodium waarmee men meer bezoekers naar het Geleense centrum wil trekken.

Een kunst-, design-, muziek- en activiteitenpodium van, bij de start zo'n 500 m2 groot. Verdeeld over meerdere panden en met de wens te groeien tot ongeveer 800 m2 groot.

Ons voorbeeld is het tijdelijke Kunstwarenhuis VenD dat wij tijdens WMC in Kerkrade organiseerden in oude V&D. Exposities, verkoop, workshops en optredens door meer dan 200 (amateur) kunstenaars/ambachtslieden en enkele honderden muzikanten. Overigens worden de muziekevenementen alleen gebruikt om bezoekers te trekken voor de kunstenaars/ambachtslieden en de binnenstad. Er ontstaat nadrukkelijk geen apart structureel muziekpodium. Het Cultuurwarenhuis in Geleen stimuleert ook vestiging van kunstenaars, designers en ambachtslieden als zelfstandige bedrijven in leegstaande panden in Geleen. Geschikte kandidaten worden begeleid, doorgeleid en blijvend gecoacht. Een gebouw dat dienst doet als accu voor de binnenstad. Een gebouw waar steeds weer en steeds meer energie uitkomt. Er wordt gezorgd voor een Quartier Geleen route.

Markt 97-98
Geleen

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.