Balletstudio Danzaira

Dans als een tool om elke dag te verbeteren, leerprocessen te versterken, het lichaam gezond te houden; maar vooral om het leven gezelliger maken door muziek en beweging.

Dansen met plezier en passie is wat bij Danzaira geleerd wordt. Leerlingen hebben een plaats waar ze nieuwe vrienden ontmoeten en ook lekker kunnen ontspannen.
Hip-hopKlassiek balletJazz, en Flamenco kun je hier leren onder leiding van een zeer ervaren docenten team.

Lessen

Ouder & peuter

“Ouder en peuter” is een les bedoeld voor kinderen van twee jaar oud, samen met één van hun ouders. Tijdens de les worden, op muziek, verschillende bewegingsvormen geïntroduceerd die gerelateerd zijn aan dans. “Ouder en peuter” geeft ouder en kind de kans van elkaar te genieten, terwijl de ontwikkeling van het kind op dansgebied gestimuleerd wordt.

Peuter dans

Peuterdans is een introductie in de wereld van ballet, bedoeld voor 3-jarigen. De lessen zijn gericht op het aanleren van de beginselen van ballet, waarbij zowel de motoriek als de fantasie worden geprikkeld. Er wordt zoveel mogelijk aangesloten op de leefwereld van deze jonge kinderen, waardoor ze de kans krijgen op hun eigen, ongedwongen manier te ontdekken wat dans voor hen betekent.

Kleuter ballet

Kleuterballet is bedoeld voor kinderen van vier tot en met zes jaar oud. Tijdens de les wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de rijke fantasie van de kinderen zelf, waardoor ze zich de beginselen van ballet op een voor hen aantrekkelijke manier eigen kunnen maken. Bovendien wordt er op speelse manier aandacht besteed aan tellen en bewegen op muziek, waardoor tijdens deze les niet alleen de motoriek gestimuleerd wordt, maar ook de muzikaliteit en de concentratie.
Kleuter klassiek ballet loopt parallel met de basisschool groepen. Na groep K3, groep 3 van de basisschool, gaan kinderen door met de andere drie niveaus van kinderklassiek ballet, groep 4 t/m 7.

Klassiek ballet

Het leren van de juiste dans techniek is zo belangrijk en helpt dansers om van bewegen ook als hobby een leuke ervaring te maken. Klassiek ballet zal als basis altijd gratie en kracht brengen voor een beter leerproces van andere dansstijlen.
Kinderklassiek ballet loopt parallel met de basisschool groepen. Na groep K7, groep 7 van de basisschool, gaan kinderen door met de andere drie niveaus van klassiek ballet. Beginner, halfgevorderd en gevorderd klassiek ballet.

Spitzen

Spitzen is een extensie van de klassiek balletlessen. Leerlingen die minimaal 12 jaar oud zijn en die lichamelijk klaar hiervoor zijn kunnen deze les volgen. Hier wordt aan de kracht, “core” en techniek gewerkt. Voor deze les is het noodzakelijk om een orthopedische keuring te laten uitvoeren.

Tap dans

Gebaseerd op de Amerikaanse stijl tap dance. Het dansen van tap leert je muziek en leuke ritmes maken vanuit je voeten. Alleen voor gevorderde tapdansers met minimaal twee jaar ervaring.

Urban jazzdans

Deze energievolle dansstijl geeft je kracht en conditie terwijl je leuke dansen leert. Tijdens de lessen maak je een warming up, techniek verschillende danscombinaties van lyrical, modern, funky en klassieke jazz dance. Jazz dance wordt gegeven vanaf 7 jaar.

Moderne dans

Binnenkort vindt u hier alle informatie over onze danscursus moderne dans.

Hip hop dans

Hip hop dans in een dansvorm waar je heel stoer leert bewegen . Hip hop combineert zachte en ruwe vormen en muziek zoals rap, hip hop en R&B. Plus het maken van acrobatische figuren maakt van deze soort dans een super coole ervaring.

Flamenco dans

Flamenco dans is een dans van macht en verleiding. Vloer, lichaam en ziel worden een als de gitaar speelt. Tijdens deze lessen zult U een juiste techniek leren en U gaat de vele flamenco stijlen perfectioneren.


Putstraat 82
6131 HN Sittard
Telefoon 046-4525 281
info@danzaira.nl