Muziek voor kids

Zeer enthousiaste ouders en blije kinderen! Artamuse start weer met hun muziek- en danslessen voor kids in de voorschoolse en basisschool leeftijd!

Vanaf 17 september worden bij Artamuse weer wekelijks de cursussen Muziek op Schoot en Peuterpret gegeven. Voor kinderen uit groep 1 en 2 hebben we de lessen Kleutermuziek, kinderen uit groep 3 t/m 6 kunnen via de lessen KIEZ’UM! vanaf 8 september kennis maken met de diverse instrumentgroepen en Muziek in 3 is, de naam zegt het al, speciaal voor kinderen uit groep 3.
Muziek4Kids tenslotte is met name voor kinderen uit groep 4 t/m 6.

Bij Muziek op Schoot en Peuterpret wordt In een klein vertrouwd groepje gezongen, muziek gemaakt, genoten, geleerd en gedeeld.

De cursus is bedoeld voor de allerkleinsten, kinderen van 8 maanden tot en met 4 jaar en hun ouders/verzorgers of opa’s/oma’s.
Ouders zijn vaak erg enthousiast over de baby en peutermuzieklessen en verrast door de reacties en het enthousiasme van hun peuter. Wekelijks genieten van één-op-één tijd, een heerlijk muziekuitstapje, zeker in deze gejaagde tijd. Iets voor u?

De lessen Kleutermozaïek voor kinderen uit de groepen 1 & 2, maken de muzikale creativiteit van uw kind wakker. Samen met andere kindjes wordt er gezongen, gespeeld, gedanst en muziekspelletjes gedaan. Uw kleuter kan zijn beweeglijkheid en nieuwsgierigheid optimaal kwijt. Er is ook een plekje voor uw kind in onze lessen.
Klappen, mee bewegen en dansen op muziek zijn goed voor de motoriek van de kleuter en de lessen zijn een prima training voor geheugen en concentratie. Allemaal dingen waar uw kleuter voordeel van heeft in zijn ontwikkeling. Wedden dat ook uw kleuter geniet van onze muziek-, beweging- en luisterspelletjes?

Muziek, zang-- en dansplezier vormt de basis van de cursus Muziek in 3, die bestaat uit 3 blokken van 10 lessen: 1 dansen, 2 zingen en 3 spelen.
In het laatste blok lessen komt alles samen en wordt er gespeeld op kleurrijke kindvriendelijke instrumenten zoal clarina’s en sound shapes. Latere instroom, bijvoorbeeld bij blok 2 is ook mogelijk.

De oriëntatiecursus KIEZ’UM! voor kinderen uit groep 3 t/m 6 is er speciaal om kinderen en ouders te helpen de juiste instrumentkeuze te maken. Kinderen experimenteren tijdens de lessen naar hartenlust met 8 instrumentengroepen en ervaren zo het beste welk instrument bij hen past. De cursus wordt afgesloten met een oudergesprek.
Vanaf 1 september starten informatiebijeenkomsten om ouders meer uitleg te geven over deze unieke cursus.

Muziek4Kids laat kinderen uit groep 4 t/m 6 zingend en spelend kennis maken met de basis van muziek, zoals noten lezen en melodieën maken. De KIEZ’UM! instrumentlessen zijn bij de cursus inbegrepen.

Wereldwijde onderzoeken tonen aan: muziek maken bevordert de integratie, verbetert sociaal gedrag, stimuleert de intelligentie, vermindert concentratieproblemen en bevordert schoolprestaties. Meer informatie vindt u op www.muziekmaaktslim.nl. 
Reden temeer om uw kind kennis te laten maken met muziek via het professioneel cursusaanbod van Artamuse. Informatie via 046-4230100 of www.artamuse.nl

Herenhof 8
6162 EB Geleen
Telefoon 046 - 4230100
info@artamuse.nl