Nieuws

Zondag 27 oktober gaan we terug in de tijd met een Tribute to Bob Dylan’s best years. Vanaf 14.02 uur waan je jebij Bagels & Beans in de Putstraat in Sittard in de jaren zeventig. De toegang is zoals je van Bagels & Beans gewend bent vrij. Het is 1975. Het album ‘Desire’, met daarop inmiddels wereldberoemd protestlied ‘Hurricane’, is net uit en verovert de wereld. Back to Dylan neemt zijn publiek mee naar die tijd. Dylan is dan op tour met zijn Rolling Thunder Revue (onlangs nog te zien op Netflix). Hij was op zijn best. Met een topband achter zich en een violiste naast zich rijgt hij de klassiekers zowel akoestisch als elektrisch aan elkaar. Back to Dylan is een eerbetoon aan deze beste muzikale jaren van de meesterliedjesschrijver. Dan Vanhoudt heeft de gave om de teksten van Dylan te reproduceren met evenveel venijn en enthousiasme. Zijn gitaarwerk is daarbij warm en virtuoos. Vanhoudt maakt van Dylan-evergreens, naar het voorbeeld van de meester zelf, zijn eigen versie en wordt ondersteund door zijn vaste companen Bass van Heel en Maikel Duijzings. Zij blijven steeds weer de basis strak trekken, zodat er een indrukwekkende en zeer muzikale band ontstaat die garant staat voor een hele avond meezingen, dansen en feesten. Violiste Monique Baggen maakt de groep compleet. In haar vrije rol als soliste en aanjager brengt ze menig muzikaal hart in vervoering. Back to Dylan legt de nadruk op de periode ‘65-’75, maar ook later werk schuwen de muzikanten niet. Zo is de versie van ‘Everything is Broken’ rauw en ietwat dansbaar. Heupen los dus. Een kleine greep uit de setlist: Don’t Think Twice it’s Allright Like a Rolling Stone It Aint me Babe Hurricane A Hard Rain’s Gonna Fall Back to Dylan is: Dan Vanhoudt – Zang, gitaar, mondharmonica Bass van Heel – Bas, zang Maikel Duijzings - Percussie Monique Baggen – Viool, zang Op Facebook: https://www.facebook.com/backtodylan/ Voor meer info over Back to Dylan bel +31 (0)6 234 88887 of danvanhoudt@gmail.com Noot voor de redactie: Voor meer informatie over dit optreden kun je contact opnemen met Bagels & Beans, Rien Hochstenbach 046-4583322

RENÉE live bij Bagels & Beans Sittard Op zondag 7 juli aanstaande verzorgt RENÉE een live optreden bij Bagels & Beans aan de Putstraat in Sittard. Zij wordt hier bijgestaan door Senne Taks op gitaar en Hannah Schuur op percussie. De toegang is zoals gewoonlijk gratis en het optreden begint om 14.02 uur. Topmuzikante in de dop RENÉE is een jong talent uit Sittard dat je als muziekliefhebber echt gezien en gehoord moet hebben. Sinds haar zevende is ze al bezig met muziek en is toen begonnen met zangles bij Kumulus in Maastricht. Na haar verhuizing naar Sittard kwam ze terecht bij Artamuse waarna ze op haar 12e besloot te starten met de Pop, zang en performance Academie in Grevenbicht. Op haar 14e werd ze aangenomen op BMEC van Emiel Scholsberg in Best. In 2017/2018 heeft ze daar de vooropleiding van de Rockacademie gevold en in 2018/2019 The artist in progress opleiding. Kortom, een topmuzikante in de dop die samen met haar 2 medemuzikanten zondag 7 juli garandeert dat je kunt komen genieten van een heerlijk optreden met onder andere mooie covers zoals bijvoorbeeld ‘Love is a Lie’ van Beth Hart. Sounds Like Bagels & Beans Bagels & Beans Sittard organiseert Maandelijks (meestal op zondag) live muziek onder de noemer ‘Sounds like Bagels & Beans’. De muzikanten variëren van ‘voor het eerst op de planken’ tot een preview voorstelling van artiesten die in de avond een show geven in het Theater zoals bijvoorbeeld Dorona Alberti van Gare Du Nord, Bert Heerink of Jennie Lena. De toegang is altijd vrij en de concerten zijn erg ‘intiem’ en bijzonder. Dertien jaar Bagels & Beans Sittard Op 12 juli is Bagels & Beans Sittard officieel 13 jaar open. Tijdens het optreden van RENÉE vieren we deze verjaardag en we maken er een extra feestelijke middag van die je niet mag missen. Bagels & Beans is zondag 7 juli geopend vanaf 11.28 uur.

Agenda

De nieuwe band Crossfire, afkomstig uit het zuiden van Engeland, wint snel aan kracht in de live muziekgemeenschap, met een combinatie van blues, soul, jazz & funk. CROSSFIRE Blues Band is een energieke en boeiende live show van old school blues vermengd met elementen van soul, funk en jazz, en heeft sinds haar ontstaan snel aan kracht gewonnen in de Britse live muziekscene. Crossfire werd in 2017 opgericht door Marcus Praestgaard. Omschreven als een oude blues soul in de vorm van een 15-jarige talentvolle gitarist, werd Marcus genomineerd voor de UK Young Blues Artist of the Year Award in 2018. Marcus is beïnvloed door B.B. King, Albert Collins, Robben Ford, Jimmy Herring en Larry Carlton. De band wordt geleid door de jonge krachtpatser zangeres Alice Armstrong, wier grote zangbereik, emoties en grote podiumpresentatie garant staan voor een memorabel optreden. Alice's stijl is sterk beïnvloed door onder meer Aretha Franklin, Dinah Washington, Etta James, Janis Joplin, Joe Cocker en Donny Hathaway. Graham Walker zorgt voor de stevige groove op drums, geleverd met de zekerheid van een man die met Gary Moore, B.B. King, Albert King, Albert Collins, Mick Jagger en George Harrison heeft samengewerkt. De briljante 'Steady' Eddie Masters op bas maakt de line-up compleet. Eddie's levendige en onderscheidende stijl heeft het podium gedeeld met artiesten als Jet Harris, Tom Jones, Wanda Jackson, Lonnie Donegan Band, Rod Argent, Bad Influence, Mick Clarke en Nigel Bagge.

Muziek Café de Meister

vr 18 okt 2019 20:30 Ticket

Tim Vantol staat in Poppodium Volt!

Poppodium Volt

za 26 okt 2019
t/m 27 okt 2019
19:00
- 01:00
Ticket

Meer agenda