Archief Lang Yoga Detox Weekend

Een lang weekend volledig verzorgd Detoxen op een holistische manier Net zoals voor je huis, auto, of tuin is een grote schoonmaak op zijn tijd een echte must. Zo ook voor je lichaam. Want aan de basis van een goede gezondheid staat een gezond lichaam. Juist in deze tijd waarin we helaas vaak in aanraking komen met voeding vol met schadelijke stoffen, met tijdgebrek, stressfactoren en allergieën is het belangrijk je lichaam te af en toe te zuiveren en je geest tot rust te laten komen

Daarom biedt Yogaplace een volledig verzorgd lang Detox weekend, waarin je door middel van sapvasten, yoga, meditatie, ademtherapie, reinigingsoefeningen, sauna en wandelingen de tijd krijgt om je lichaam te resetten en je geest op te laden. Bovendien vindt dit weekend plaats op een unieke plek waar je je gelijk thuis zult voelen: een sfeervolle, landelijke boerderij midden in een bosrijke omgeving.

Dus, schreeuwt je lijf om een oplaadsessie, meld je dan snel aan. Er is plek voor 21 personen. 

"The body is your temple. Keep it  pure and clean, for your body to reside in" 
- B. S. Iyengar

Een Detox die echt werkt

Het weekend is opgezet op basis van jarenlange persoonlijke ervaring van Manon Simonis en Vicky Sterk, die dit weekend begeleiden en onderdeel zijn van het liefdevolle team van Yogaplace. Zij begeleiden je in dit weekend dat een transformerend effect zal hebben op je leven.
Manon laat je door middel van meditatie, yoga, stiltesessies en persoonlijke gesprekken ervaren wat je diepere verlangens zijn en geeft je de kracht en tools om deze te laten ontstaan. 
Vicky geeft je een persoonlijk voedingsadvies en zal iedere maaltijd samen met de deelnemers bereiden en bespreken. Zo ervaar je hoe het is om met uitgebalanceerd en weinig voedsel jezelf te voeden, juist ook op emotioneel, spiritueel en mentaal vlak. Daarnaast zal de verbinding met de groep je geborgenheid en warmte bieden, waardoor je dit weekend in een uiterst fijne sfeer kunt ervaren. 

Programma en voorbereiding

 • Voorafgaand aan het weekend krijg je uitleg over de driedaagse voorbereiding die je moet treffen voor aanvang van het weekend. 
 • Het weekend begint vrijdagnamiddag en eindigt maandagochtend. Je wordt ’s vrijdags op Boerderij Charneux verwacht tussen 16.30 uur en 17.00 uur. Op maandag nemen wij om 09.30 uur afscheid van elkaar, waarna iedereen naar huis terugkeert.
 • Op vrijdag, de dag van aankomst, ontvang je alle praktische informatie over je verblijf en de exacte invulling van het weekendprogramma.
 • Gedurende het weekend doorloop je samen met de andere deelnemers het gehele programma. 
 • Op gezette tijden nuttig je salade, soepen en sappen. Deze bereiding hiervan verzorgen we samen, zodat je later thuis ook een eigen detox kunt doen.
 • In het programma begeleidt Manon Simonis alle yoga-, meditatie-, ademhalings- en reinigingsoefeningen. Daarvoor hebben we de beschikking over een aparte, prachtige, ruime en verwarmde yogazaal. 
 • Van Vicky krijg je voedingsles. Hierin komen aan bod: het detoxproces, ayurveda en natuurvoeding in het dagelijks leven.

De weekendprijs is inclusief:

 • Drie overnachtingen 
 • Voorbereidende detox-instructies 
 • Dagelijks voldoende verse, gevarieerde sappen, soepen en salades
 • Onbeperkt thee en water 
 • Dagelijks yogalessen (yin yoga of easy flow), meditatie, ademwerk, reinigingsoefeningen
 • Een toegepaste voedingsles 
 • Onbeperkt gebruik van alle ruimtes (inclusief sauna) 
 • 2x handdoek en washandje, 1x dekbedovertrek en kussensloop

Download hier het Yoga Detox inschrijfformulier

Over Manon Simonis en Vicky Sterk

Manon Simonis is een warme, positief ingestelde en innemende vrouw wier leven volledig in het teken van yoga, yogatherapie en ademhalingstherapie staat. Als Yoga Alliance gecertificeerde docente runt Manon sinds 2006 Yogaplace in Sittard en Maastricht. Bovendien leidt ze yogadocenten op en organiseert ze regelmatig yoga-retreats en detox-vakanties. Manon's verdere interesse en verdieping liggen in de Ayurveda. Manon gelooft sterk in de voordelen van een individuele benadering. Bekijk ook Manons profiel voor meer informatie.

Vicky Sterk is een spontane, creatieve en ondernemende vrouw, die haar hart in de keuken verloren heeft. Vanuit haar bedrijf ‘Sterk Leven’ geeft zij onder andere voedingsadvies en kookworkshops. Zij werkt het liefst met natuurlijke producten, die zo min mogelijk bewerkt, biologisch en van het seizoen zijn. Vicky gelooft in voeding als medicijn en is hierbij sterk beïnvloed door de Ayurveda. Haar grote interesse voor voeding leidt haar naar een steeds verdergaande verdieping in nieuwe ontwikkelingen en (natuur)voedingsopleidingen. Haar verdere interesse ligt in de yogafilosofie en ze is dan ook een toegewijde medewerkster en studente van Yogaplace.

De locatie: boerderij Charneux

Midden in de Ardennen ligt Boerderij Charneux net buiten het gelijknamige monumentale dorp Charneux, behorende tot de gemeente Herve vlakbij Luik (Liège). De oude natuurstenen boerderij doet tegenwoordig dienst als vakantie-/detoxwoning. De boerderij is rustig gelegen bovenop een heuvel en heeft een uniek uitzicht over de weilanden. Charneux is een heerlijke boerderij, met voldoende ruimte voor iedereen en tevens de perfecte uitvalsbasis om het prachtige land van Herve te verkennen.


Graag zelf meenemen: (gemakkelijke) kleding, evt. extra handdoeken en washandjes, badjas en slippers voor het gebruik van de sauna, shampoo en andere verzorgingsartikelen, een dekentje om warm te blijven tijdens de ontspanningsoefeningen.


Graag zelf regelen: eigen vervoer, reisverzekering en transfer. Een annuleringsverzekering is niet mogelijk.
Begeleiding: Manon Simonis & Vicky Sterk
Locatie: Boerderij Charneux ( Wadeleux 432, Charneux (België))

Broeksittarderweg 150 A, 6137 BLSittard | St. Maartenslaan 36, 6221 AZ Maasricht
Sittard & Maastricht
Telefoon 046 - 4528446 | 043-3260707
info@yogaplace.nl