Toneelgroep Maastricht verandert titel van toneelstuk Moszkowicz

Het stuk heet nu 'De advocaat'.

Toneelgroep Maastricht heeft de titel van het toneelstuk Moszkowicz veranderd na een sommatie van Moszkowicz Advocaten te Utrecht. Het gezelschap heeft gekozen voor de nieuwe titel De advocaat. Het toneelstuk, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer, is geïnspireerd op de opkomst en ondergang van strafpleiter Bram Moszkowicz.

Moszkowicz Advocaten laat in een sommatie weten dat Max Moszkowicz junior de familienaam als merk heeft laten registreren en ernstige bezwaren heeft tegen het gebruik van de naam als titel van het toneelstuk. Advocaat Joep Koster van Toneelgroep Maastricht laat weten: "Hoewel ik van mening ben dat Max de geslachtsnaam Moszkowicz niet kan monopoliseren – het toneelstuk gaat immers over zijn oom Bram - heeft Toneelgroep Maastricht uit proceseconomische motieven besloten gevolg te geven aan de sommatie."

De advocaat wordt geregisseerd door artistiek leider Michel Sluysmans. De hoofdrol wordt gespeeld door Porgy Franssen. De voorstelling gaat op zondag 5 maart 2017 in première in Theater aan het Vrijthof in Maastricht en is tot en met zaterdag 13 mei 2017 te zien in de Nederlandse theaters.

 

 

Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl