Archief Koningsdag Sittard

Oranjecomité strikt Pasveerkorps voor Koningsdag in Sittard. Het Pasveermuziekkorps zorgt dit jaar voor een feestelijke afsluiting van Koningsdag in Sittard. Het befaamde korps uit Leeuwarden werd vorig jaar nog gekroond tot wereldkampioen in het genre showband. Nieuw dit jaar is het interactieve Koningsdans. Een interactief programma met workshops van dansscholen en topcoaches uit de regio.

Koningsdag begint 27 april traditioneel om 11:00 uur met een feestelijke muzikale oecumenische dienst in de St. Petruskerk. De Philharmonie en mannenkoor Si-tard zorgen voor de muzikale omlijsting. Aansluitend aan de oecumenische dienst vertrekt een feestelijke stoet naar het Mariapark en wordt de nationale vlag gehesen en het Wilhelmus gezongen. Daarna vindt in het Mariapark de ontvangst van de (oud)gedecoreerden plaats onder het genot van de traditionele oranjebitter. Het ochtendprogramma is een bijzondere feestelijke ervaring. Een bezoek is echt aan te raden.

Onder grote belangstelling start om 10:30 uur op de Putstraat de kindervrijmarkt en op de Oude Markt en de Paardestraat de kunstmarkt. Op de gezellige kunstmarkt laten plaatselijke en landelijke amateurkunstenaars zien welke mooie stukken ze in de wintermaanden hebben gemaakt.


Nieuw dit jaar is het interactieve Koningsdans. Vanaf 13:00 uur kunnen bezoekers deelnemen aan workshops van dansscholen uit de regio onder leiding van ervaren topcoaches. Het Koningsdansprogramma zit vol variatie met afwisselende niveaus. Onder leiding van Jennifer Romen wordt Koningsdans met alle dansgroepen spectaculair afgesloten.

Onder het genot van singer-songwriters kunnen bezoekers koninklijk dineren op de Markt. Voor € 12,50 en voor € 25,- zijn heerlijke Koningsmenu’s te verkrijgen bij diverse cafés en restaurantjes. De singer-songwriters rouleren tussen 17:00 en 19:00 uur op diverse plekken op de Markt.


Het Pasveermuziekkorps uit Leeuwarden sluit om 19:30 uur op de Markt de viering van Koningsdag feestelijk af. Ook het talentvolle jeugdkorps van Pasveer komt 27 april Koningsdag vieren met een bijzondere act. Dit unieke optreden mag niemand missen!

Het volledige Koningsdagprogramma in Sittard is terug te vinden op www.koningsdagsittard.nl