Archief Project 365 “Daily drawings”

Wendy bij de Ley Kunstenaar, illustrator, grafisch ontwerper uit Zuid-Limburg exposeert in Quartier Geleen. 11 augustus t/m 13 oktober 2018

Wendy bij de Ley
Kunstenaar, illustrator, grafisch ontwerper uit Zuid-Limburg exposeert in Quartier Geleen.
11 augustus t/m 13 oktober 2018


365 tekeningen en schilderijen.
Op dik papier, op bladzijden uit een boek.
Geplakt op een stuk karton.
Iedere dag een nieuw werk, een jaar lang.
Dat is wat Wendy deed.

Een jaar lang nam Wendy iedere dag een moment voor zichzelf, een moment voor haar creativiteit, een moment dat ze zich helemaal gaaf aan de kunst.
En nu, nu komen ze allemaal samen in een ruimte. Voor het eerst samen. Voor het eerst getoond aan het publiek, aan u.

Als een tijdlijn geëxposeerd. Van dag 1 tot dag 365 loopt u langs een kleurrijke bende. Een jaar uit het leven van een kunstenaar, een jaar van Wendy.
Bij de Ley pakte zich samen met Aad Remkes. Remkes schrijft bij ieder werk uit Project 365 een kwatrijn passend bij de tekening. Tekeningen en kwatrijnen worden gebundeld in een mooi kunstboek.

Deze expositie zit vol verrassingen. Samen met Wendy organiseren we nog diverse leuke activiteiten. Meer daar over vindt u bij tijds op onze facebook pagina. Hier onder lichten we een activiteit al kort uit.

Extra activiteit 1:
De expositie van Wendy bij de Ley loopt van 11 augustus t/m 13 oktober.
Gedurende de maand september wordt de expositie voorzien van kunstwerkjes gemaakt van plastic en planten. Op initiatief van Bonnefanten en Brightlands verzorgt vereniging Mondiaal Beleid gastlessen en workshops aan basisschool leerlingen uit Geleen. Gastlessen over plastic soup worden gegeven in de kunstuitleen van de Bonnefanten in Geleen en de workshops vinden plaats in Quartier Geleen. De daaruit ontstane kunstwerken versieren de expositie ruimte. Geleidelijk (be)groeit de expositie.
Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, vind er een speciaal evenement plaats rondom de expositie en het plastic soup project. Meer informatie hier over volgt nog.

Volg ons op facebook: http://facebook.com/quartiergeleen
Quartier Geleen is gelegen aan de markt 98 in Geleen
De expositie is te bezichtigen op donderdag t/m zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur

Markt 98
6161GN Geleen
Telefoon 0653564366
quartiergeleen@femmeculturel.nl