Archief Downhill XII

Downhill Festival is inmiddels alweer toe aan haar twaalfde editie. Het evenement is uitgegroeid tot een belangrijk, welbekend en gerespecteerd evenement dat liefhebbers trekt tot ver over de Nederlandse grens.

Downhill Festival is inmiddels alweer toe aan haar twaalfde editie. Het evenement is uitgegroeid tot een belangrijk, welbekend en gerespecteerd evenement dat liefhebbers trekt tot ver over de Nederlandse grens. Verwacht naast grote namen ook bands die niet noodzakelijk makkelijk te begrijpen zijn, een scherp randje hebben, innovatief zijn, een onderhoudende theatrale show meenemen en meestal niet in het zuiden van Nederland te zien zijn.
Het belooft weer een divers weekend te worden!

ZATERDAG

Shaârghot
De creatie van het karakter Shaârghot komt voort uit verveeld zijn met de hedendaagse muziekscene. De naam staat voor het brengen van chaos, een nemesis zijn voor de moderne beschaving die koud en georganiseerd is. Het project bestaat al een tijdje in de studio voordat er in 2015 ook live wordt opgetreden. Dansvloer-electro wordt gemixt met zware krijgshaftige industrial metal.

Grausame Töchter
Grausame Töchter werd opgericht in 2009 in Hamburg. Tot de oprichters behoren Aranea Peel (zang) en Gregory Hennig (drums, Studio mix). Sinds 2010 verschijnt de dark electropunkband ook op het podium. De BDSM-elementen in hun optreden zorgen ervoor dat er voor hun concerten een leeftijdsgrens van 18 jaar wordt gesteld. Live wordt er ook gebruik gemaakt van diverse muzikale gasten en performance kunstenaars.

Star Industry
De Belgische gothic rockband Star Industry is ontstaan in 1996. Debuut ‘Iron Dust Crush’ is zo populair dat hij twee keer heruitgebracht wordt, de plaat blijft maar verkopen. Na het uitkomen van opvolger ‘Velvet’ doen ze de grote festivals aan als M’era Luna, Wave Gothic Treffen, Eurorock en Angrarock. Na ‘Last Crusades’ volgt een intensieve tour in Europa, China en Amerika en live CD ‘Black Angel/White Devil- Live in Madrid’. In 2014 komt de Eilyne EP uit opgevolgd door nieuwste album ‘The Renegade’ in 2015.

Fïx8:Sëd8
Afkomstig uit Frankfurt staat FÏX8:SËD8 voor dark electro en EBM. Zoals veel opvallende dark electro-acts staat ook hier één persoon aan het roer: Martin Sane.
Zwaar beïnvloed door Noord-Amerikaanse Industrial-groepen als Velvet Acid Christ en Skinny Puppy wordt het geluid gekarakteriseerd door opmerkelijke vocalen en veelvuldig gebruik van diverse samples, aangevuld met rijke texturen, complexe sequences, ritmes met een randje en geladen, oprechte zang.

ZONDAG

Das Ich
Ontstaan in 1989 in Bayreuth speelt Das Ich elektro en darkwave. De band is opgericht door componist Bruno Kramm en zanger Stefan Ackermann. In de loop der tijd hebben verschillende keboardspelers de groep begeleid. Ligt het muzikale accent eerst sterk op wave, later wordt de muziek harder en ruwer. Kramm heeft een grote belangstelling voor het werk van Nietzsche en Ackermanns teksten gaan dan ook voornamelijk over dood en vergankelijkheid. Verwacht een spektakel: bandleden in dikke lagen extravagante make-up en een expressionistisch voorkomen.

Merciful Nuns
Wars van trends maar altijd met oor voor zijn achterban volgt mastermind Artaud Seth zijn muzikale pad. Gothic wordt briljant gemixt met massieve muren van gitaargeluid, koorzang, ratelende drumcomputer en zang die door merg en been gaat, recht in het hart van de luisteraar.

Wulfband
Dit gemaskerde duo uit Stockholm maakte uit het niets furore op facebook en drukt sindsdien haar stempel op Zweden. De band heeft het tot missie gemaakt terug te brengen ‘wat iedereen wil’: old school EBM. Hun gepolijste debuut is dan ook een succes.

Devil-M
Het Duitse Devil-M is een Industrial Rock-project met Max Meyer als frontman. Opgestart in 2002 is de muziekstijl in de loop der tijd veranderd van drum ’n bass naar Industrial en Psychadelic. In 2007 werden ze bekend met hun nummer ‘Angel Scabbed’ dat gebruikt werd in de indiefilm ‘Die at Dawn’.

 

Odasingel 88
6131 GZ Sittard
Telefoon 046 - 400 73 53
info@poppodium-volt.nl