Archief Foto-expo Syrian child labour alle leeftijden

Met de portretserie van Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije getiteld 'Syrian child labour' won Cigdem Yuksel (1989) de Zilveren Camera 2016. De fototentoonstelling maakt onderdeel uit van Ode to Dignity. De expositie loopt van 2 september tot en met 20 oktober 2017 en is elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00-16.00u te bezichtigen in de Hoofdwacht aan het Vrijthof 25 in Maastricht. De entree is gratis.

Indringende foto-expositie ‘Syrian child labour’ van Cigdem Yuksel 

‘Syrian child labour’ is een portretserie van Syrische vluchtelingenkinderen in de Turkse stad Gaziantep, gemaakt door fotojournalist Cigdem Yuksel. Deze foto-expositie maakt deel uit van het project Ode to Dignity, het project dat kinderrechten in perspectief plaatst en de vraag stelt: wat kunnen en moeten we doen om de naleving van kinderrechten en daarmee de toekomst van alle kinderen te verbeteren? De expositie loopt van 2 september tot en met 20 oktober 2017 en is elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00-16.00u te bezichtigen in de Hoofdwacht aan het Vrijthof 25 in Maastricht. De entree is gratis.

Tijdens de opening van deze expositie wordt op vrijdag 1 september om 16.00 uur tevens een prelude uitgevoerd van de grote muzikale manifestatie die op 29 oktober plaatsvindt in het kader van Ode to Dignity. Onder leiding van de geëngageerde componist Merlijn Twaalfhoven brengen 5 trombonisten samen met dichter Maarten van den Berg een muzikale ode aan de waardigheid. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 

Over Cigdem Yuksel en de fotoserie ‘Syrian child labour’

De indringende fotoserie ‘Syrian child labour’ gaat over de vluchtelingencrisis, de gevolgen daarvan in de regio en het raakt aan de kledingindustrie waar nog steeds misbruik wordt gemaakt van jonge arbeidskrachten. Fotojournalist Cigdem Yuksel (1989) won hiermee de Zilveren Camera 2016. Yuksel woont en werkt in Nederland. Ze is autodidact en werkt veelal in opdracht van de Volkskrant. Volgens juryvoorzitter Marc Prüst is de fotoserie: „pijnlijk mooi en triest tegelijkertijd”. De serie laat ons (westerse consumenten) nadenken over onze verantwoordelijkheden in een geglobaliseerde wereld.

 

Ode to Dignity: muzikale manifestatie op 29 otktober

De fototentoonstelling maakt onderdeel uit van Ode to Dignity, het project dat kinderrechten in perspectief plaatst en een vuist maakt voor het recht van ieder kind op culturele ontplooiing. Op 29 oktober vindt hiervoor een grote muzikale manifestatie plaats op het Herdenkingsplein in Maastricht. Onder leiding van de geëngageerde componist Merlijn Twaalfhoven brengen honderden Maastrichtenaren dan een ode aan waardigheid. Alle musici, van amateur tot professional zijn welkom om aan te sluiten en mee te doen; Merlijns werkwijze maakt het mogelijk dat iedereen een rol van betekenis speelt.

 

Hoofdwacht, Vrijthof 25 in Maastricht

 

Meer informatie over Cigdem Yuksel: www.cigdemyuksel.com

Meer informatie over Ode to Dignity: www.odetodignity.com

 

Sint Maartenspoort 2, Maastricht
6221 BA Maastricht
Telefoon +31 (0)43 3505671
info@kunstactiefmaastricht.nl