Toneelgroep Maastricht

Een streekverhaal over een gedroomde toekomst

Een succesvolle architecte keert terug naar haar geboortestreek. Daar wacht haar een droomopdracht; ze is gevraagd in tijden van krimp de streek opnieuw te helpen uitvinden en opbouwen. Verrijkt door haar jarenlange afwezigheid ontwikkelt ze een masterplan dat haar geboortegrond de toekomst in moet loodsen. Maar de veranderingen worden niet door iedereen gedragen. Waarom aarzelt eigenaresse Bettina om haar café te verkopen? Is zij bang voor de toekomst? En hoe gaat de architecte om met de demonen uit haar verleden? Het blijkt niet eenvoudig de verschillende werelden met elkaar te verbinden.

Actrice Mieneke Bakker en journalist Wiel Beijer zijn beiden afkomstig uit de vroegere Oostelijke Mijnstreek, en hebben hun geboortegrond zien veranderen van economisch hart naar krimpregio.

Samen schreven ze Ich bau dir ein Schloss, waarin ze eigen observaties en die van anderen, van vroeger en van nu, samenvoegen. Een ode aan een niet vergeten verleden en een gooi naar een gedroomde toekomst.

Deze voorstelling is ook te zien op 2 februari!

Credits
Toneelgroep Maastricht
Spel: Mieneke Bakker
Idee en tekst: Mieneke Bakker en Wiel Beijer
Regie: Servé Hermans
Eindregie: Ludo Costongs en Dionne Hendriks
Coproductie Cultura Nova en IBA Internationale Bauausstellung Parkstad Limburg. De voorstelling is op zondag 27 augustus 2017 in première gegaan tijdens Cultura Nova in Heerlen.

Meer info
www.toneelgroepmaastricht.nl

Schouwburg De Domijnen

vr 01 feb 2019 20:15 Ticket € 20.00
za 02 feb 2019 20:15 Ticket € 20.00