Özcan Akyol

Schrijversbezoek tijdens de Literaire Lente

Schrijver en columnist Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografische schelmenroman Eus. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen. Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten. 

Begin 2016 verscheen zijn tweede roman Turis. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen. Naast romancier is Akyol columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, VARAgids en Nieuwe Revu. Ook werkte hij mee aan diverse edities van het tijdschrift Hard gras. Zijn interesse voor voetbal resulteerde in 2014 in de publicatie van het boek Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen.

Akyol is regelmatig te zien bij programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw. Daarnaast verscheen hij in een aflevering van 24 Uur Met. In 2017 maakte hij de documentaire De neven van Eus, een vijfdelige serie over Turkije voor de Nederlandse televisie. De serie werd uitgezonden door de NTR op NPO 2 en door de VRT op Canvas.

Boekhandel Krings is aanwezig met een boekenstand. Tijdens de pauze vindt een signeersessie plaats.

Let op uw digitale post. Ontvangers van de nieuwsbrief Collecties en Informatie van De Domijnen en de nieuwsbrief van Boekhandel Krings betalen € 7,50 met het wachtwoord in de nieuwsbrief.

Schouwburg De Domijnen

zo 29 apr 2018 15:00 Ticket € 10.00
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl
Mgr. Claessensstraat 2
6131 AJ Sittard
Telefoon 046-4524400
uitbalie@dedomijnen.nl