On Chesil Beach

Het is 1962. Florence en Edward zijn die ochtend getrouwd en vrijwel onmiddellijk vertrokken naar een hotelletje in Dorset, Zuid-Engeland. Tijdens het diner is de spanning over de naderende huwelijksnacht voelbaar: zowel bruid als bruidegom zijn nog maagd. Hun onuitgesproken en zeer verschillende verwachtingen, gecombineerd met hun onhandige pogingen de liefde te bedrijven, zetten hun relatie zwaar onder druk.

Door: Sis Achten

Door middel van flashbacks geeft On Chesil Beach stap voor stap meer informatie over het jonge stel: hoe ze elkaar hebben ontmoet, hoe verschillend hun sociale achtergronden zijn, hoe hun ouders denken over hun partnerkeuze, hoe ze gevormd zijn door hun tijd waarin er niet over seks werd gepraat.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ian McEwan die zelf het scenario schreef. Het is een prachtig, maar ook hartverscheurend verhaal over hoe levens kunnen kantelen door een enkel moment van woede, schaamte of vernedering.

Saoirse Ronan (bekend van Lady Bird) speelt de vrouwelijke hoofdrol. Als dertienjarige debuteerde ze in een andere boekverfilming van McEwan: Atonement. Ze werd ervoor genomineerd voor de beste vrouwelijke bijrol.  Haar tegenspeler is de jonge Brit Billy Howle. Het acteerwerk van hen en de andere acteurs is voortreffelijk, maar let vooral ook op de details waarmee de zestiger jaren in beeld worden gebracht: kleding, kapsels, interieur, eten, alles klopt in deze debuutfilm van de succesvolle theaterregisseur Dominic Cooke.

https://youtu.be/M0PYmfX9eGU

Filmhuis De Domijnen

zo 19 aug 2018 20:00 Ticket € 8,00
wo 22 aug 2018 20:15 Ticket € 8,00
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl
Ligne 3
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995533
film@dedomijnen.nl