Archief On Body and Soul

De Hongaarse regisseur-scenarist Ildikó Enyedi vertelt met haar ON BODY AND SOUL een betoverend verhaal, dat zich zowel afspeelt in een slachthuis voor rundvee als in een schitterend besneeuwd boslandschap. Het contrast tussen het bloedrode slachthuis en het maagdelijk witte bos is enorm. ON BODY AND SOUL won begin 2017 de Gouden Beer in Berlijn en is dit jaar genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Door: Trudy Willems

De eenzaam levende hoofdpersonages Mária en Endre werken in het slachthuis. De jonge Mária is daar sinds kort als kwaliteitscontroleur aan de slag. De enige die toenadering tot haar zoekt, is de veel oudere financieel-directeur Endre. Zij kunnen hun emoties nauwelijks verwoorden. De schuchterheid van Endre lijkt vooral voort te komen uit het leeftijdsverschil tussen hem en de sociaal onhandige Mária, die worstelt met intimiteit en lichamelijk contact. Zonder dat zij dit aanvankelijk van elkaar weten, hebben zij letterlijk dezelfde dromen. In die dromen ontmoeten zij elkaar als herten in een winterbos.

Allebei zoeken ze naar genegenheid. In veelzeggende momenten van wederzijds oogcontact is dit te zien. De beide hoofdpersonages spreken vooral in beeldtaal. De prachtige close-ups van hun gezichten en vooral hun ogen tonen wat woorden niet kunnen zeggen. ON BODY AND SOUL laat zien dat een schuchter karakter niets zegt over iemands dromen of wensen. De beide hoofdrolspelers brengen de personages heel geloofwaardig tot leven. Laat je hart én hoofd raken door deze eigenzinnige en overtuigende vertelling.
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl
Ligne 3
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995533
film@dedomijnen.nl