Lumière! L’Aventure Commence

In het kader van Kom Bij Ons Op De Bank 2018, de opening van het culturele seizoen door De Domijnen, zie je deze film voor maar 2 euro en dat is inclusief consumptie. Eigenlijk zie je de film gratis dus! En hoe beter dit culturele seizoen bij een Filmhuis te beginnen dan met een film over de begindagen van: de film.

In 1895 vinden de gebroeders Lumière de cinematograaf uit en draaien ze de allereerste films. Het filmpje van de werkers die hun fabriek voor fotografische verlaten - La Sortie de l'usine Lumière à Lyon - en de trein die het station van Ciotat binnenrijdt - L'Arrivée d'un train en gare de La Ciotat- zijn alom bekend. Regie, travellling, trucage of remake, al doende ontdekken ze de kunst van het filmen. Deze selectie van wereldberoemde meesterwerken en onbekende juweeltjes vormt een reis naar de oorsprong van de cinema. Het zijn onvergetelijke beelden.

https://youtu.be/uPmG8ppUhSw

Regisseur Thierry Frémaux is naast directeur van het Filmfestival van Cannes ook directeur van het Institut Lumière en het Lumière Film Festival in Lyon. Hij maakte met behulp van de filmpjes van de broers niet alleen een eerbetoon aan die pioniers van de film, maar hij gunt ons ook een unieke blik op Frankrijk en de wereld die zich openstelt voor de 20e eeuw.

https://youtu.be/-e1u7Fgoocc

Filmhuis De Domijnen

za 08 sep 2018 13:45 Ticket € 2,00
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl
Ligne 3
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995533
film@dedomijnen.nl