Jusqu’à la garde

Regisseur Legrand heeft met fenominaal spelende acteurs het alledaags conflict van een moeizame echtscheiding in een spannende en aangrijpende debuutfilm neergezet. Van het begin tot het einde word je vastgehouden in de leefwereld van de personages, die ‘Tot het uiterste’ gaan. In de rechtzitting zien wij een rechter, die worstelt met de vraag: Wie moet ik geloven? Won in Venetië de prijs voor beste regie en beste debuut.

Door: Leo Hendrikx

Net als de rechter worden wij heen en weer geslingerd tussen de frêle moeder Miriam (Léa Drucker) en haar imponerende man Antoine (Denis Ménochot). Als Antoine, overmeesterd door emoties, staat te janken ten overstaan van zijn vrouw en zoontje, spreken de gezichten in close-ups boekdelen van vertwijfeling. Regisseur Legrand zegt: “Ik wil dat de kijker meedenkt over de argumenten en worstelt”. “Wat is juist?” en: “Interessant aan huiselijk geweld is dat het zich buiten het zicht voltrekt”

Met fantastische rollen van Drucker en Ménochet als Juliens ouders, maar vooral de twaalfjarige, roodharige Thomas Gloria als Julien. Wat Legrand uit Julien heeft weten te halen is grandioos. De filmrecensent van Radio 4: ‘Legrand stond buiten de set Julien toe te schreeuwen hoe goed hij het deed. Juliens angst in zijn ogen, bijna ondraaglijk echt!’

Vette tip van ons, deze film. Gaan kijken dus!

Filmhuis De Domijnen

wo 25 apr 2018 20:15 Ticket € 8,00
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl
Ligne 3
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995533
film@dedomijnen.nl