Hannah

Zoals in 45 YEARS en SOUS LE SABLE, wordt in HANNAH het complete wereldbeeld van Ramplings personage aan gruzelementen geslagen en moet zij een manier vinden om verder te gaan. Haar man moet een gevangenisstraf ondergaan en zij ontdekt dat hij haar jarenlang verschrikkelijk heeft voorgelogen. Als echtgenote en moeder moet zij daar voor boeten en wordt zij steeds verder buitengesloten.

Door: Mariet Hendrikx-Rademakers

Door de cameravoering, close-ups van Rampling met een diffuse achtergrond, worden wij als kijker bijna gedwongen ons in haar te verplaatsen. Zelf geeft zij nauwelijks woorden aan haar emoties, maar lijkt een scheldpartij in de metro, waar zij getuige van is, dat wel te doen.

Het is haar mimiek die ons meezuigt in haar pijn, vertwijfeling en rauwe eenzaamheid. Of het nu om de stemoefeningen bij haar toneelvereniging gaat, of om haar nonverbale communicatie als zij haar man in de gevangenis bezoekt, nadat zij heeft ontdekt wat er echt aan de hand is. Rampling heeft niet meer nodig om goed te acteren. Op het filmfestival in Venetië won ze afgelopen jaar de Prijs voor Beste Actrice.

https://youtu.be/Qa015bV8_3E

 

Filmhuis De Domijnen

wo 23 mei 2018 20:15 Ticket € 8,00
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl
Ligne 3
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995533
film@dedomijnen.nl