Filmcollege Crime – De Heist Film

In de tweede editie van de nieuwe reeks filmcolleges staat de heistfilm centraal.

N.B. De film wordt vertoond met Nederlandse ondertiteling.

De heistfilm is een subgenre van de misdaadfilm. Het richt zich op de planning, uitvoering en nasleep van een diefstal. Een heistfilm bevat vele plotwendingen, met de nadruk op de pogingen van de personages om een ​​plan te formuleren, uit te voeren en te ontsnappen met de goederen. Vaak moet een aartsvijand worden gedwarsboomd, die misschien een figuur van autoriteit is of een voormalige partner die de groep of een van zijn leden heeft ingeschakeld. (bron: Wikipedia)

Deze tweede bijeenkomst is ook het tweede deel van het subthema van de eerste twee bijeenkomsten: De superioriteit van het brein. Doe je als kijker bij de whodunnit en de detective (vorige week) nog zelf mee in het denkproces om een mysterie op te lossen, hier kijk je meer toe hoe een plan ten uitvoering wordt gebracht.

Je kunt deze avond dus iets meer achterover leunen en een slimme, ingenieuze overval zien gebeuren. Maar, Jan zorgt ervoor dat je deze avond toch scherp blijft en goed oplet op wat er gebeurt op het scherm, zodat je goed voorbereidt bent op de film van deze avond. Na de pauze van ongeveer een kwartier kijken we namelijk de bijpassende film: The Italian Job. De originele uit 1969 met Michael Caine.

Zie ook:

Filmcollege Crime - De Film Noir
Filmcollege Crime - De Thriller
Filmcollege Crime - De Gangsterfilm
Filmcollege Crime - Spoofs en Parodieën

Filmhuis De Domijnen

di 30 okt 2018 19:30 Ticket € 15,00
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl
Ligne 3
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995533
film@dedomijnen.nl