Cyrille Niël

De Gevleugelde Druimer

De Gevleugelde Druimer is een cabaretstuk geschreven en gespeeld door Cyrille Niël. Er lopen 2 verhaallijnen door elkaar heen. De eerste verhaallijn gaat over zijn grootste jongensdroom, een vleugel, waarvoor hij zijn woonhuis heeft moeten verbouwen om deze te kunnen plaatsen.

De vleugel is een vaste rots in zijn show, waar meerdere liedjes op ten gehore worden gebracht, zowel covers als nieuwe eigen nummers. De tweede verhaallijn loopt hierlangs en gaat over Piet en Trees uit de Baenje, die dagdromend hun leven binnen en buiten het bejaardenhuis met elkaar bespreken.

‘Een show met een lach en een traan’, dat zal wellicht wel even wennen zijn voor de mensen, die Cyrille Niël met name kennen van de humoristische rollen. De bekendste rol tot nu toe is waarschijnlijk die van mevrouw Kwebbel, van het komisch duo Kwebbel & Sjnebbel met tegenspeler Sjef Schurgers. Cyrille staat ook al sinds zijn 12de op de planken van de Zittesje Revuu, die één keer in de 3 jaar wordt opgevoerd (november 2019 volgende editie). Daarnaast is hij bekend binnen het Sittardse ‘vastelaovescircuit’, zo was hij in 1998 prins carnaval, zong hij vele Zittesje Sjlagers en acteerde hij hilarische typetjes bij het komisch theaterstuk de Grosse Nummer van de Auwt Prinsen.

Schouwburg De Domijnen

ma 01 apr 2019 20:00 Ticket € 15.00