Chris Hinze

Waan je op reis door het dak van de wereld

Voor fluitist, componist en reiziger Chris Hinze staat muziek centraal. Al ruim 25 jaar maakt Hinze wereldmuziek en communiceert hij muzikaal met vreemde culturen.

Fascinerende combinatie van muziek en beeld
Op zijn lange reizen door Tibet verzamelde Chris niet alleen fantastische muziek, maar ook prachtig beeldmateriaal. Gefascineerd door de kloosters, de monniken met hun gezangen, de Dalai Lama, de Karmapa of Lama Zopa en de Tibetaanse bevolking hield hij in 2006 zijn eerste Visual Concert voor uitverkochte zalen.
Nieuwe reizen naar Tibet
In 2019 komt Chris Hinze met Tibet – on the Roof of the World. Met enkele nieuwe composities en prachtig videowerk van zijn laatste drie reizen naar Tibet neemt dit multimedia solo-concert je mee naar de onbekende en fascinerende wereld van de Tibetanen, hun kloostergemeenschappen en hun leven te midden van de alles overweldigende natuur.
Waan je op reis
Op een groot scherm worden adembenemende videobeelden in combinatie met wonderschone Tibetaanse klanken, inventief en virtuoos fluitspel op diverse fluiten vertolkt, collages en persoonlijke verhalen, ingenieus samengesmeed tot een boeiend schouwspel en indringend geheel. Met deze indrukwekkende combinatie waan je je op reis door het dak van de wereld. Uniek in zijn soort zal deze voorstelling overal volle zalen trekken met een gevarieerd publiek van Tibetliefhebbers, reisfanaten, Boeddhisten en natuurlijk fans van Chris Hinze. Een absolute aanrader!

Schouwburg De Domijnen

wo 24 apr 2019 20:15 Ticket € 20.00