Call Me by Your Name

CALL ME BY YOUR NAME van regisseur Luca Guadagnino (A BIGGER SPLASH) is gebaseerd op de gelijknamige, zwoele roman van Andre Aciman. De film is dit jaar genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film. 'Meesterwerk”, aldus de Volkskrant.

Door: Roel Koeners

En dan is het zomer. De zeventienjarige Joodse Elio brengt met zijn ouders zijn vakantie door in een mooie villa op het platteland. De dagen zijn gevuld met het maken van en luisteren naar muziek, lezen, genieten van de zon en sjansen met Marzia. Zijn vader is professor in de archeologie en krijgt gedurende deze periode bezoek van de uit VS afkomstige Oliver. Die blijft zes weken logeren om de geleerde te helpen met zijn onderzoek.

Elio ziet de komst van de logé niet zitten. Nogal geïrriteerd moet hij zijn kamer tijdelijk aan hem afstaan. Maar bij de eerste ontmoeting maakt de goed ogende Oliver een meer dan sympathieke indruk op Elio. Op diverse manieren probeert hij de aandacht van de Amerikaan te trekken.

Tussen de twee mannen die aanzienlijk in leeftijd verschillen, ontstaat een meer dan kameraadschappelijke relatie. Verwarrend. Niet alleen voor de jonge Elio, maar eveneens voor Oliver. Maar september nadert en Oliver moet weer terug naar de USA. Terug naar de vertrouwde omgeving om aan zijn toekomst te werken. Elio wordt teruggeworpen op de realiteit van zijn eigen leven.

Filmhuis De Domijnen

zo 25 feb 2018 20:00 Ticket € 8,00
wo 28 feb 2018 16:00 Ticket € 8,00
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl
Ligne 3
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995533
film@dedomijnen.nl